Krämig jordnöt- och chokladglass av 5 ingredienser

Om du är sugen på chokladglass titt som tätt, samtidigt som du vill fylla kroppen med naturlig näring är detta receptet för dig. Av enbart fem naturliga ingredienser skapar du supergod, nyttig jordnöt- och chokladglass.

Ibland är det svårt att förstå hur något så enkelt och hälsosamt kan vara så gott, som Victorias veganska jordnöt- och chokladglass. Naturligt söt av banan, krämig med ljuvlig smak av jordnötter, kokos och kakao – kanske en ny favorit? Även väldigt lätt att göra, utan att behöva en massa ingredienser hemma.

chokladglass

Krämig, nyttig jordnöt- och chokladglass

Ingredienser, 10 små glassar:

  • 2 stora mogna bananer
  • 1 dl kokosmjölk
  • 3 msk kakao
  • 3 msk jordnötssmör
  • hela jordnötter till garnering

Gör så här:

  1. Mixa ihop alla ingredienserna utom jordnötterna.
  2. Fyll glassformar med lite jordnötter och glassen.
  3. Frys in ett par timmar eller över natten.
  4. Ät och njut!
Skriv ut recept
Krämig jordnöt- och chokladglass av 5 ingredienser
Votes: 4
Betyg: 4.5
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
st
Ingredienser
Portioner
st
Ingredienser
Votes: 4
Betyg: 4.5
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Mixa ihop alla ingredienserna utom jordnötterna.
  2. Fyll glassformar med lite jordnötter och glassen.
  3. Frys in ett par timmar eller över natten. Ät och njut!

Recept och bilder: Victoria Willén som bloggat på Victorias Provkök sedan år 2010. Matlagning och bakning är hennes stora intresse och i bloggen hittar du recept som ALLA kan laga. En blandning av allt från hälsosam inriktning till goda desserter, enkla luncher och lyxiga middagar.

”Allt som är gott är värt att äta i lagom mängd” är Victorias motto. ”Att lyxa till vardagen är viktigt för mig och med enkla medel kan vardagen bli en fest.”  Vi på SportHälsa håller med. Victorias Provkök, fullt av läckra recept, restaurangtips m.m. hittar du här.

Gillar du chokladglass rekommenderar vi även de här recepten

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.