Veganskt powersnack – Snabbt, nyttigt och chokladigt!

veganskt powersnack

Ett superbra recept på veganskt powersnack som ger dig protein, god mättnad, fibrer, och är helt utan mjöl och socker (okej lite mörk choklad i mitten men det är inte så onyttigt, och dessutom bra för själen).  Ta med till jobbet som mellanmål när du känner dig hungrig men det är inte tid för lunch än. Du kan också göra de på hälften bulgur och havre. Funkar precis lika bra och blir ännu matigare. Veganskt snacks när de är som bäst helt enkelt!

Veganskt powersnacks

  1. Blanda havregryn, vatten, kakao och banan till en massa. Ersätt en del av havregrynen med bulgur om du vill.
  2. Lägg till de ingredienser du vill, om du vill ha den sötare så lägg till vaniljpulver eller dadlar. Men bananen i gör den ganska söt redan.
  3. Rulla till plättar, tillsätt bitar av mörk vegansk choklad, så det smälter inuti.
  4. Toppa med nötter och kokosflingor.
  5. Ha i ugnen på 200 grader  i cirka 8 minuter. Testa om de är färdiga genom att peta med en gaffel. Om gaffeln kommer ut utan att ha med sig massan så är de klara. Men vill du ha de väldigt kladdiga så sätt bara in dem i fem minuter.

Receptet kommer från Lili Sapi på sajten Veganfoodie.se. För fler inspirerande veganska matbilder – följ gärna Veganfoodie på Instagram.

Skriv ut recept
Veganska powersnacks - Snabbt, nyttigt och chokladigt!
veganskt powersnack
Votes: 3
Betyg: 1
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
veganskt powersnack
Votes: 3
Betyg: 1
You:
Betygsätt detta recept!
2 kommentarer
    1. Hej Lisa! Utgångspunkten är att du gör en havregrynsgröt som du ställer in i ugnen i stället för att koka på spisen. Det går bra att höfta, precis som när du i vanliga fall strör topping på gröten. Tillsätt lite av vad du gillar, mer nötter eller mer choklad efter smak! Smeten kommer bli god, lovar! 🙂

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras