Vegansk Ris à la Malta – recept

Vegansk Ris à la Malta – recept

Njut av julens klassiska dessert ris à la malta i ny tappning – vegansk ris à la malta med kokos och apelsin! Ett passande recept för dig som är vegan, laktosintolerant eller som helt enkelt vill prova en nytänkande och fantastisk god variant.

Vegansk Ris à la Malta

Ingredienser ca 8 portioner

– 2 dl grötris

– 4 dl vatten

– 1 liter kokosdryck (typ Alpro eller GoGreen)

– 2 dl kokosmjölk eller kokosgrädde som förvarats minst några timmar i kylskåp (rekommenderar den från Garant eller en konserv-variant)

– 1 krm äkta vaniljpulver

– ev.1-2 msk kokossocker

Gör så här: 

1. Koka risgrynsgröten som vanligt enligt recept fast med kokosdryck istället för vanlig komjölk. Låt gröten svalna helt.

2. Skrapa ur det tjocka i burken eller tetran med kokosmjölk och vispa med elvisp. Om den blir för tjock kan du tillsätta lite av kokosvattnet som blir kvar i botten.

3. Vänd ner den fluffiga kokosgrädden i gröten och blanda väl. Tillsätt vaniljpulver och smaka eventuellt av med sötning (kokossmaken i sig är ganska söt, så kokossockret är valfritt).

4. Använd fina glas eller skålar och lägg apelsin, jordgubbar, hallon eller tropiska frukter i botten och fyll sedan på med ris à la malta. Pudra gärna över lite kanel eller riv över apelsinskal för mer smak. Servera och njut!

Text: Anna Lissjanis

Skriv ut recept
Vegansk Ris à la Malta – recept
Vegansk Ris à la Malta – recept
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
tillfälle Jul
kcal 399-399
Portioner
tillfälle Jul
kcal 399-399
Portioner
Vegansk Ris à la Malta – recept
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras