Äggfritt

nyttig nutella

Nyttig nutella – recept

Drömmer du om nyttig nutella, som både smakar fantastiskt och är fullproppad med näring? Du…

Läcker

Läcker, sockerfri limepaj – recept

En läcker, vacker och sockerfri limepaj blir den perfekt kontrast till julens typiska desserter. Njut av mixen mellan syrligt och sött från naturens skafferi. Här hittar du receptet framtaget av vår populära bloggare Martina ”Skippa sockret” Norling.

Vegansk Ris à la Malta – recept

Vegansk Ris à la Malta – recept

Njut av julens klassiska dessert ris à la malta i ny tappning – vegansk ris à la malta med kokos och apelsin! Ett passande recept för dig som är vegan, laktosintolerant eller som helt enkelt vill prova en nytänkande och fantastisk god variant.

Saffranssoppa – smakrik

Saffranssoppa – smakrik, värmande, vegansk veckans Meat Free Monday-recept

Njut och värm dig i vinterkylan med veckans Meat Free Monday-middag – Derins saffranssoppa! Med julens smakrika krydda och ingredienser som både passar veganer och dig som är ute efter något gott. Ett recept där du inte behöver vara så petig med mått eller vad du stoppar i och perfekt att göra en stor sats av till matlådor inför hektiska dagar.

Paleo Fudge – recept

Paleo Fudge – recept

Tänk dig mjuk och söt paleo fudge som smälter i gommen – ett måste på julens gottebord! Prova gärna vårt recept som varken innehåller grädde eller vitt socker, är naturligt söt av dadlar. Därmed passande även för den som inte tål gluten, laktos och som du hör av namnet äter paleo kost. Och inte minst – som är gudomligt god!

Sötpotatis – nyttigare än vanlig potatis?

Sötpotatis – nyttigare än vanlig potatis?

Sötpotatis har blivit en favorit hos många, inte minst bland hälso- och träningsintresserade. Och det är inte bara gott, sötpotatis är även väldigt näringsrikt. Men är det nyttigare än vanlig potatis, trots sitt namn? Kostexperten Yvonne Lundgren reder ut frågetecknet och bjuder dessutom på goda recept med sötpotatis.