Saftig sockerfri morotskaka – recept

sockerfri morotskaka

Sätt guldkant på helgen med en riktigt saftig sockerfri morotskaka. Passande att baka och dekorera snyggt för festliga fikastunder. Här hittar du recept på en supersmarrig variant.

Att blanda ner morötter kan både göra maten och bakverken godare – som en saftig sockerfri morotskaka. Smyg ner rivna morötter i köttfärssåsen, i bröddegen, när du bakar muffins eller som här – i en klassisk morotskaka. Ett traditionellt recept som du själv kan modifiera genom att byta ut mjölsort eller sötningsmedel. Fritt fram att experimentera om du inte vill följa receptet nedan rakt av.

sockerfri morotskaka

Saftig sockerfri morotskaka

Ingredienser, kakan:

  • 2 dl rapsolja
  • 3 dl sötströ
  • 4 dl rivna morötter
  • 3 ägg
  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk kanel

Ingredienser, topping:

  • 200 g philadelphiaost
  • 150 g smör
  • ca 2 1/2 dl sukrin melis
  • 1 tsk vaniljpulver
  • saft och skal av en halv citron

Gör så här:

  1. Riv morötterna.
  2. Vispa socker och rapsoljan porröst. Tillsätt äggen och vispa ännu mer.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör i smeten. Tillsätt även morötterna.
  4. Häll smeten i en smord ugnsform och in i nedre delen av ugnen på 225° i ca 30 min.
  5. Riv citronen och vispa alla ingredienser till toppingen till en tjock, slät kräm. Ställ in i kylen och bred över kakan när den svalnat.
  6. Dekorera på valfritt sätt, exempelvis med hallon, citronskivor, kokos eller vad du tycker om.

Skriv ut recept
Saftig sockerfri morotskaka
sockerfri morotskaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Efterrätt
specialkost Glutenfritt
Portioner
Ingredienser
måltid Efterrätt
specialkost Glutenfritt
Portioner
Ingredienser
sockerfri morotskaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Riv morötterna.
  2. Vispa socker och rapsoljan porröst. Tillsätt äggen och vispa ännu mer.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör i smeten. Tillsätt sedan mötterna.
  4. Häll smeten i en smord ugnsform och in i nedre delen av ugnen på 225° i ca 30 min.
  5. Riv citronen och vispa alla ingredienser till toppingen till en tjock, slät kräm. Ställ in i kylen och bred över kakan när den svalnat.
  6. Dekorera på valfritt sätt, exempelvis med hallon, citronskivor, kokos eller vad du tycker om.

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration inom träning, hälsa och skönhet. D.S.

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras