Raw kanelbollar till mellanmål? Recept av naturliga ingredienser

raw kanelbollar

När du vill ha något snabbt och smarrigt av naturligt hälsosamma ingredienser – gör dessa raw kanelbollar av Lindas enkla recept. Gott mellanmål laddat med energi och utan gluten om du väljer den typen av havregryn.

Vad sägs om naturligt nyttiga raw kanelbollar till dina mellanmål eller som gofika? Gott och samtidigt enkelt att göra av vanliga ingredienser från skafferiet. Perfekt att röra ihop när du är sugen, som uppladdning inför din träning, för nytt fokus framför datorn eller kanske till adventsfikat?

Receptet får du av Linda Nilsson.

Nyttiga kanelbollar

Raw kanelbollar

Ingredienser:

  • 200 g dadlar
  • 2,5 dl kokosgrädde
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 2,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 5 dl glutenfria havregryn
  • 1-1,5 dl kokosflingor att rulla bollarna i

Gör så här:

  1. Lägg dadlar, kokosgrädde, vaniljpulver, kanel och kardemumma i en matberedare och mixa till en slät smet.
  2. Tillsätt havregrynen och mixa en stund till. Ställ smeten i kylskåpet tills den stelnat lite (ca 30-60 min).
  3. Mixa kokosflingor några sekunder i en blender för att få den finfördelad (valfritt, jag tycker att det blir finare så, men det gör inget för smaken). Häll kokosen i en djup tallrik.
  4. Ta fram kanelbollssmeten ut kylen. Forma smeten till bollar och rulla i kokosen. Det blir ca 20 kanelbollar
  5. Förvara i kylen i ca 3 dagar eller i frysen.Tips! Byt ut kanelen mot ceylonkanel så smakar de pepparkaksdeg!

Följ gärna Linda på här på Instagram för fler hälsosamma godsaker.

raw kanelbollar

Gillar du raw kanelbollar rekommenderar vi även:

Skriv ut recept
Nyttiga kanelbollar- godaste rawbollar!
raw kanelbollar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
specialkost Glutenfritt
Portioner
Ingredienser
specialkost Glutenfritt
Portioner
Ingredienser
raw kanelbollar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Lägg dadlar, kokosgrädde, vaniljpulver, kanel och kardemumma i en matberedare och mixa till en slät smet. Tillsätt havregrynen och mixa en stund till. Ställ smeten i kylskåpet tills den stelnat lite (ca 30-60 min).
  2. Mixa kokosflingor några sekunder i en blender för att få den finfördelad (valfritt, jag tycker att det blir finare så, men det gör inget för smaken). Häll kokosen i en djup tallrik.
  3. Ta fram kanelbollssmeten ut kylen. Forma smeten till bollar och rulla i kokosen. Det blir ca 20 kanelbollar. Förvara i kylen i ca 3 dagar eller i frysen.
Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.