Go Back
raw kanelbollar
Print Pin
Inga betyg än

Nyttiga kanelbollar- godaste rawbollar!

Måltid Efterrätt, Mellanmål
Tag baka sockerfritt, bakasockerfritt, bra mellanmål, frukost, hälsa, hälsosamt, Inspiration, kanelboll, kanelbollar, kost, mellanmål, mellanmålstips, motivation, nyttiga mellanmål, nyttigt, nyttigt snacks, protein, raw kanelbollar, recept, snacks, socker, sockerfria sötsaker, sockerfritt, sporthälsa, tips
Specialkost Glutenfritt

Ingredienser

  • 200 g dadlar
  • 2,5 dl kokosgrädde
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 2,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 5 dl glutenfria havregryn
  • 1-1,5 dl kokosflingor att rulla i

Instruktioner

  • Lägg dadlar, kokosgrädde, vaniljpulver, kanel och kardemumma i en matberedare och mixa till en slät smet. Tillsätt havregrynen och mixa en stund till. Ställ smeten i kylskåpet tills den stelnat lite (ca 30-60 min).
  • Mixa kokosflingor några sekunder i en blender för att få den finfördelad (valfritt, jag tycker att det blir finare så, men det gör inget för smaken). Häll kokosen i en djup tallrik.
  • Ta fram kanelbollssmeten ut kylen. Forma smeten till bollar och rulla i kokosen. Det blir ca 20 kanelbollar. Förvara i kylen i ca 3 dagar eller i frysen.