Nybakade nyponscones till nästa fikastund? Recept

nyponscones

Föreställ dig doften av nybakade nyponscones – och gör det till verklighet. Här hittar du ett enkelt recept på lyxiga scones till nästa fikastund.

Äntligen höst och säsong för smaker av svenska bär, men nypon? Baka nyponscones. En otippat god smaksättning på dina scones, passande med en klick smör, ost och en kopp rykande nyponsoppa till. C-vitaminrikt, saftigt och mysigt att krypa upp i soffan med en kylig kväll.

Nyponscones

Ingredienser för 2 scones:

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 ½ dl nyponsoppa
  • ½ dl torkade nyponskal i bitar (kan uteslutas)
  • 2 msk mjölk (till pensling)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Skär smöret i små bitar och finfördela i mjölblandningen.
  4. Tillsätt nyponsoppa och nyponskal. Rör snabbt ihop till en kladdig deg.
  5. Dela degen i två delar och platta ut till två kakor på en plåt med bakplåtspapper, cirka 16 cm i diameter.
  6. Pensla med mjölk. Baka i mitten av ugnen i 13-15 minuter tills de har fått fin färg.
  7. Låt svalna lite innan servering.
Skriv ut recept
Nyponscones
nyponscones
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Frukost, Mellanmål
Portioner
port
Ingredienser
måltid Frukost, Mellanmål
Portioner
port
Ingredienser
nyponscones
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Skär smöret i små bitar och finfördela i mjölblandningen.
  4. Tillsätt nyponsoppa och nyponskal. Rör snabbt ihop till en kladdig deg.
  5. Dela degen i två delar och platta ut till två kakor på en plåt med bakplåtspapper, cirka 16 cm i diameter.
  6. Pensla med mjölk. Baka i mitten av ugnen i 13-15 minuter tills de har fått fin färg.
  7. Låt svalna lite innan servering.

Recept från vår systersajt Vinsider

Gillar du nyponscones rekommenderar vi även:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.