Nybakade nyponscones till nästa fikastund? Recept

nyponscones

Föreställ dig doften av nybakade nyponscones – och gör det till verklighet. Här hittar du ett enkelt recept på lyxiga scones till nästa fikastund.

Äntligen höst och säsong för smaker av svenska bär, men nypon? Baka nyponscones. En otippat god smaksättning på dina scones, passande med en klick smör, ost och en kopp rykande nyponsoppa till. C-vitaminrikt, saftigt och mysigt att krypa upp i soffan med en kylig kväll.

Nyponscones

Ingredienser för 2 scones:

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 ½ dl nyponsoppa
  • ½ dl torkade nyponskal i bitar (kan uteslutas)
  • 2 msk mjölk (till pensling)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  3. Skär smöret i små bitar och finfördela i mjölblandningen.
  4. Tillsätt nyponsoppa och nyponskal. Rör snabbt ihop till en kladdig deg.
  5. Dela degen i två delar och platta ut till två kakor på en plåt med bakplåtspapper, cirka 16 cm i diameter.
  6. Pensla med mjölk. Baka i mitten av ugnen i 13-15 minuter tills de har fått fin färg.
  7. Låt svalna lite innan servering.
nyponscones
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Nyponscones

Måltid Frukost, Mellanmål
Tag nypon, nyponscones, scones
Portioner 4 port

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl 
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2,5 dl nyponsoppa
  • 0,5 dl torkade nyponskal i bitar kan uteslutas
  • 2 msk mjölk till pensling

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Skär smöret i små bitar och finfördela i mjölblandningen.
  • Tillsätt nyponsoppa och nyponskal. Rör snabbt ihop till en kladdig deg.
  • Dela degen i två delar och platta ut till två kakor på en plåt med bakplåtspapper, cirka 16 cm i diameter.
  • Pensla med mjölk. Baka i mitten av ugnen i 13-15 minuter tills de har fått fin färg.
  • Låt svalna lite innan servering.

Recept från vår systersajt Vinsider

Gillar du nyponscones rekommenderar vi även:

Commenter's avatar
Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.