Go Back
+ servings
nyponscones
Print Pin
Inga betyg än

Nyponscones

Måltid Frukost, Mellanmål
Tag nypon, nyponscones, scones
Servings 4 port

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl 
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 2,5 dl nyponsoppa
  • 0,5 dl torkade nyponskal i bitar kan uteslutas
  • 2 msk mjölk till pensling

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  • Skär smöret i små bitar och finfördela i mjölblandningen.
  • Tillsätt nyponsoppa och nyponskal. Rör snabbt ihop till en kladdig deg.
  • Dela degen i två delar och platta ut till två kakor på en plåt med bakplåtspapper, cirka 16 cm i diameter.
  • Pensla med mjölk. Baka i mitten av ugnen i 13-15 minuter tills de har fått fin färg.
  • Låt svalna lite innan servering.