Älskar du naturgodis? Då ska du prova att göra dina egna müslitoppar, snabbt och lätt av bara ett fåtal hälsosamma ingredienser.
Att göra egna müslitoppar är både smidigt och smart, bland annat eftersom du själv kan bestämma smaken på dom. Välj den sorts müsli du vill smaksätta ditt naturgodis med och du kan även lägga till det du gillar, som torkad frukt, kakaonibs eller hackade nötter i smeten. Kanske kanel eller pepparkakskrydda såhär till jul? Du är bestämmer.
Till helgens mysiga stunder, som mellanmål på språng, en del av din frukost eller julens gottebord? Dessa müslitoppar passar oavsett, varsågod att prova Hälsosnacks recept.
Mumsiga müslitoppar
Ingredienser:
- 2 dl K-Special (Cornflakes eller andra flingor funkar också bra)
- 2 dl müsli eller granola
- 300 g vit choklad (vanlig, sockerfri eller vegan)
- 0,5 dl riven kokos
Gör så här:
- Häll alla torra ingredienser i en skål.
- Smält chokladen och häll i den i skålen. Blanda tills du får en jämnt smet.
- Lägg bakplåtspapper på en tallrik/plåt.
- Klicka ut smeten (avgör själv hur stora bitar du vill ha) på bakplåtspappret.
- Låt bitarna stelna i kylen i 1-2 timmar. NJUT!

Portioner |
|
Ingredienser
- 2 dl k-special Cornflakes eller andra flingor funkar också bra
- 2 dl müsli / granola
- 300 g vit choklad vanlig, sockerfri eller vegan
- 0,5 dl riven kokos
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Häll alla torra ingredienser i en skål
- Smält chokladen och häll i den i skålen. Blanda tills du får en jämnt smet.
- Lägg bakplåtspapper på en tallrik/plåt
- Klicka ut smeten (avgör själv hur stora bitar du vill ha) på bakplåtspappret
- Låt bitarna stelna i kylen i 1-2 timmar. NJUT!
Recept och bilder: Hälsosnacks. Följ henne på instagram för att ta del av flera goda och hälsosamma recept.