Mellanmålstips: Havregrynsbollar med banan och protein

Mellanmålstips: Havregrynsbollar med banan och protein

När mellanmålssuget kommer är det bra att få i sig lite energi. Här bjuder vår nya bloggare Cassandra Svensson på en bollfavorit.

Här kommer receptet jag skrev om tidigare.. Hittade min receptbok idag. Den hade hamnat ute i förrådet tillsammans med all kurslitteratur. 

Grundrecept (20-21st):  

4 mogna bananer

5 dl fiberhavregryn 

1 tsk kanel

1/2 tsk bakpulver

2 skopor proteinpulver (Jag använde Dalblads Whey Class+ med chokladsmak) 

Såhär gör du: 

1.  Mosa bananerna. Jag brukar mosa dem på en tallrik med en gaffel.

2. Lägg de mosade bananerna i en bakbunke och tillsätt kanel, bakpulver och proteinpulver. Rör om!

3. Häll i havregryn. Rör om!

4. Forma bollar (eller kakor) och in i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter. Om de är inne för länge så finns det risk för att de blir lite torra och tråkiga. 

 

Näringsinnehåll (cirka) per kaka:

Energi: 68,5 kcal

Kolhydrater: 10g

Protein: 3,9g 

Fett: 1g

Jag hade även 40g mörk choklad i mina. Perfekt om man är lite sötsugen, men inte vill äta 3 hekto godis =)

 

Text och bild: Cassandra SvenssonI hennes blogg kommer du framförallt få läsa om vägen tillbaka från en graviditet, kostscheman, recept, råd&rön kring kost och hälsa och givetvis tips på övningar som kan ta dig till nästa nivå.

Skriv ut recept
Mellanmålstips: Havregrynsbollar med banan och protein
Mellanmålstips: Havregrynsbollar med banan och protein
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
Portioner
Mellanmålstips: Havregrynsbollar med banan och protein
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.