Mellanmålstips: Havregrynsbollar med banan och protein

Mellanmålstips: Havregrynsbollar med banan och protein

När mellanmålssuget kommer är det bra att få i sig lite energi. Här bjuder vår nya bloggare Cassandra Svensson på en bollfavorit.

Här kommer receptet jag skrev om tidigare.. Hittade min receptbok idag. Den hade hamnat ute i förrådet tillsammans med all kurslitteratur. 

Grundrecept (20-21st):  

4 mogna bananer

5 dl fiberhavregryn 

1 tsk kanel

1/2 tsk bakpulver

2 skopor proteinpulver (Jag använde Dalblads Whey Class+ med chokladsmak) 

Såhär gör du: 

1.  Mosa bananerna. Jag brukar mosa dem på en tallrik med en gaffel.

2. Lägg de mosade bananerna i en bakbunke och tillsätt kanel, bakpulver och proteinpulver. Rör om!

3. Häll i havregryn. Rör om!

4. Forma bollar (eller kakor) och in i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter. Om de är inne för länge så finns det risk för att de blir lite torra och tråkiga. 

 

Näringsinnehåll (cirka) per kaka:

Energi: 68,5 kcal

Kolhydrater: 10g

Protein: 3,9g 

Fett: 1g

Jag hade även 40g mörk choklad i mina. Perfekt om man är lite sötsugen, men inte vill äta 3 hekto godis =)

 

Text och bild: Cassandra SvenssonI hennes blogg kommer du framförallt få läsa om vägen tillbaka från en graviditet, kostscheman, recept, råd&rön kring kost och hälsa och givetvis tips på övningar som kan ta dig till nästa nivå.

Mellanmålstips: Havregrynsbollar med banan och protein
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Mellanmålstips: Havregrynsbollar med banan och protein

Tag bollar, havre, mellanmål
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.