När mellanmålssuget kommer är det bra att få i sig lite energi. Här bjuder vår nya bloggare Cassandra Svensson på en bollfavorit.
Här kommer receptet jag skrev om tidigare.. Hittade min receptbok idag. Den hade hamnat ute i förrådet tillsammans med all kurslitteratur.
Grundrecept (20-21st):
4 mogna bananer
5 dl fiberhavregryn
1 tsk kanel
1/2 tsk bakpulver
2 skopor proteinpulver (Jag använde Dalblads Whey Class+ med chokladsmak)
Såhär gör du:
1. Mosa bananerna. Jag brukar mosa dem på en tallrik med en gaffel.
2. Lägg de mosade bananerna i en bakbunke och tillsätt kanel, bakpulver och proteinpulver. Rör om!
3. Häll i havregryn. Rör om!
4. Forma bollar (eller kakor) och in i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter. Om de är inne för länge så finns det risk för att de blir lite torra och tråkiga.
Näringsinnehåll (cirka) per kaka:
Energi: 68,5 kcal
Kolhydrater: 10g
Protein: 3,9g
Fett: 1g
Jag hade även 40g mörk choklad i mina. Perfekt om man är lite sötsugen, men inte vill äta 3 hekto godis =)
Text och bild: Cassandra Svensson. I hennes blogg kommer du framförallt få läsa om vägen tillbaka från en graviditet, kostscheman, recept, råd&rön kring kost och hälsa och givetvis tips på övningar som kan ta dig till nästa nivå.