Midsommardessert med jordgubbar, rabarber och kokos

Midsommardessert med jordgubbar

Jordgubb, rabarber och kokos! Så härlig kombination och i vanlig ordning, superenkel att göra. Mer somrigt recept än detta från Hanna´s Kitchen kan du knappast hitta.

Sommardessert med jordgubbar, rabarber och kokos

Ingredienser botten:

– 250 gram medjool dadlar

– 30 gram riven kokos

– 50 gram glutenfria havregryn (går lika bra med vanliga)

– 15 gram kokosolja

– 25 gram cashewnötter

Ingredienser toppen

– 250 gram medjool dadlar

– 100 gram cashewsmör

– 100 gram färska jordgubbar

– 10 gram rabarber

Gör så här:

1. Mixa alla ingredienser till botten i en matberedare. Fördela i en form och ställ in i frysen minst 30 minuter.

2. Mixa alla ingredienser till toppen i en matberedare tills ni har en slät och fin ”smet”. Fördela smeten på botten och ställ in i frysen några timmar.

3. Skär upp i rutor och dekorera med exempelvis färska jordgubbar, riven kokos och rabarber.

Glad midsommar!

 

Recept och foto: Hanna Sundell.

 Följ gärna Hanna´s Kitchen på Facebook och instagram @hannas.kitchen 

Skriv ut recept
Midsommardessert med jordgubbar, rabarber och kokos
Midsommardessert med jordgubbar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Efterrätt
kcal 200-399
Portioner
måltid Efterrätt
kcal 200-399
Portioner
Midsommardessert med jordgubbar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras