Jordgubbsscones – bakade med sommarens färska jordgubbar

Jordgubbsscones

Kan du inte få nog av sommarens bär?  Grädda en plåt med jordgubbsscones i ugnen och lyxa till det i helgen. De är bakade som klassiska filmjölksscones fyllda med sommarens färska jordgubbar.

jordgubbsscones

Hur vackra är inte dessa scones? De blir så fina när jordgubbarna dels syns i små fläckar i degen samtidigt som de ger alltihopa en ljust rosa ton.

Jordgubbsscones – ingredienser

Receptet ger ca 5 st.

  • 125 g jordgubbar hackade i små bitar
  • 4 dl mjöl
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1  tsk salt
  • 50 g kallt smör i kuber
  • 1,5 dl filmjölk
  • 2 msk jordgubbssaft (koncentrat) valfritt!

jordgubbsscones

Gör så här

1. Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i filmjölk  och arbeta ihop degen. Tillsätt jordgubbssaft om du har hemma. Ger lite extra smak och en lätt rosa färg på degen.

2. Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 4 mindre delar. Antingen kan du nu göra små scones eller större. Om du bakar mindre scones är det smart att lägga dem i bullpapper i en muffinplåt så att det blir fina i formen.

3. Grädda i 225 grader i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.

4. Servera sconesen varma och brutna med smör och marmelad.

 

jordgubbsscones

jordgubbsscones

 

pina colada tårta

Recept och bilder:
Baka med mig – Vendela

Skriv ut recept
Jordgubbsscones - fyll varje tugga med sommarens färska bär
Jordgubbsscones
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner
st
Ingredienser
Portioner
st
Ingredienser
Jordgubbsscones
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!