Kan du inte få nog av sommarens bär? Grädda en plåt med jordgubbsscones i ugnen och lyxa till det i helgen. De är bakade som klassiska filmjölksscones fyllda med sommarens färska jordgubbar.
Hur vackra är inte dessa scones? De blir så fina när jordgubbarna dels syns i små fläckar i degen samtidigt som de ger alltihopa en ljust rosa ton.
Jordgubbsscones – ingredienser
Receptet ger ca 5 st.
- 125 g jordgubbar hackade i små bitar
- 4 dl mjöl
- 2 msk strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 50 g kallt smör i kuber
- 1,5 dl filmjölk
- 2 msk jordgubbssaft (koncentrat) valfritt!
Gör så här
1. Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i filmjölk och arbeta ihop degen. Tillsätt jordgubbssaft om du har hemma. Ger lite extra smak och en lätt rosa färg på degen.
2. Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i 4 mindre delar. Antingen kan du nu göra små scones eller större. Om du bakar mindre scones är det smart att lägga dem i bullpapper i en muffinplåt så att det blir fina i formen.
3. Grädda i 225 grader i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.
4. Servera sconesen varma och brutna med smör och marmelad.
Recept och bilder:
Baka med mig – Vendela

Portioner |
st |
- 125 g jordgubbar
- 4 dl mjöl
- 2 msk strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 50 g smör
- 1,5 dl filmjölk
- 2 msk jordgubbssaft koncentrerat. (Valfritt!)
Ingredienser
| ![]() |