Krämig linsgryta – veckans vegorecept

linsgryta

Snabblagat, billigt, fiber- och proteinrikt och med en neutral smak som passar de flesta rätter – vi snackar linser, som gör sig bra i denna läckra linsgryta.

Linser är en toppenprodukt att ha hemma i skåpet av flera skäl och är lätta att förvandla till smakfulla maträtter passande för hela familjen. Veckans Meat Free Monday-recept ger dig en krämig linsgryta med tomat och spenat. Tillaga gärna i stor mängd för smidiga matlådor.

Skriv ut recept
Krämig linsgryta med tomat och spenat
Veckans Meat Free Monday-recept ger dig en krämig linsgryta med tomat och spenat. Tillaga gärna extra mycket för smidiga matlådor.
linsgryta
Votes: 2
Betyg: 4.5
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Lunch, Middag
specialkost Vegetariskt
kcal 399-399
Tillagningstid 20 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
måltid Lunch, Middag
specialkost Vegetariskt
kcal 399-399
Tillagningstid 20 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
linsgryta
Votes: 2
Betyg: 4.5
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Strimla löken. Lägg löken, linserna och buljongen i en stekpanna och låt koka 10 min.
  2. Rör sen ner riven vitlök, bladspenat, grovhackade tomater och grädde.
  3. Låt koka 5 minuter tills tomaterna blivit varma men fortfarande håller formen och spenaten har sjunkit ihop. Smaka av.

För att säkra måltidens proteinintag – kombinera med baljväxter (t.ex. linser, bönor eller ärter), samt spannmål (t.ex. pasta, matgryn, bröd). Smaklig måltid!

Recept och foto: Sara Gröndahl, vardag.nu

6 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras