Go Back
+ servings
linsgryta
Print Pin
3.79 från 47 röster

Krämig linsgryta med tomat och spenat

Veckans Meat Free Monday-recept ger dig en krämig linsgryta med tomat och spenat. Tillaga gärna extra mycket för smidiga matlådor.
Måltid Lunch, Middag
Tag linsgryta, vegetariskt recept
Specialkost Vegetariskt
KCAL/Portion 399-399
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 20 minuter
Servings 4 portioner

Ingredienser

  • 1 st rödlök
  • 2 dl röda linser
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 50 g färsk bladspenat
  • 4 st tomater
  • 2 dl grädde valfri sort
  • 5 dl grönsakbuljong (vatten + fond/tärning)
  • 1 krm salt och peppar smaka av

Instruktioner

  • Strimla löken. Lägg löken, linserna och buljongen i en stekpanna och låt koka 10 min.
  • Rör sen ner riven vitlök, bladspenat, grovhackade tomater och grädde.
  • Låt koka 5 minuter tills tomaterna blivit varma men fortfarande håller formen och spenaten har sjunkit ihop. Smaka av.