Krämig linsgryta med tomat och spenat
Veckans Meat Free Monday-recept ger dig en krämig linsgryta med tomat och spenat. Tillaga gärna extra mycket för smidiga matlådor.
Tag linsgryta, vegetariskt recept
Tillagningstid 20 minuter minuter Total tid 20 minuter minuter
- 1 st rödlök
- 2 dl röda linser
- 2 st vitlöksklyftor
- 50 g färsk bladspenat
- 4 st tomater
- 2 dl grädde valfri sort
- 5 dl grönsakbuljong (vatten + fond/tärning)
- 1 krm salt och peppar smaka av
Strimla löken. Lägg löken, linserna och buljongen i en stekpanna och låt koka 10 min.
Rör sen ner riven vitlök, bladspenat, grovhackade tomater och grädde.
Låt koka 5 minuter tills tomaterna blivit varma men fortfarande håller formen och spenaten har sjunkit ihop. Smaka av.
-