Blomkål- och broccolisoppa – gott och hälsosamt recept

När du vill ha något varmt, gott och näringsrikt – prova Ulrika Davidssons recept på blomkål- och broccolisoppa ur boken 66 Day Challenge.

En nyttig och god blomkål- och broccolisoppa är ett av alla exempel på hållbara rutiner att få in i din matsedel under våren. Vetenskapliga studier visar är att det tar 66 dagar att skaffa en ny vana och för kroppen att registrera det i muskelminnet. Vill du skapa nya vanor är det alltså 66 dagar som gäller, något som kostprofilen och författaren Ulrika Davidsson coachar sina klienter i.

Ulrika Davidssons bok 66 Day Challenge är för dig som vill ha någon att ”hålla i handen” under 66 dagar för att hitta nya, goda vanor. Boken är fullmatad med kostplaner, recept och övningar för 66 dagar. Recepten är enkla att laga och håller blodsockret på en låg nivå. Mättande och näringsrika, utan att tumma på smaken.

Inför veckans Meatfree Monday-middag, eller vilken dag som helst då du önskar något varmt, gott och näringsrikt – prova Ulrikas blomkål- och broccolisoppa.

Blomkål- och broccolisoppa

Ingredienser, 2 portioner:

  • 200 g blomkål
  • 125 g broccoli
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 1 tsk olivolja
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 1/2 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar
  • 5 cm purjolök

Citronmarinerad broccoli

  • 5 broccolibuketter
  • saften av 1/2 citron
  • 1/2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Skär blomkål och broccoli i buketter (spara några buketter till citronmarinerad broccoli).
  2. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp en kastrull med oljan och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
  3. Smula ner buljongtärningen och häll på vattnet. Låt koka ihop i ca 10 minuter.
  4. Skär broccolin som ska marineras i små buketter och lägg i en skål. Blanda med citronsaft, olja, salt och peppar.
  5. Mixa soppan slät och häll på grädden. Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
  6. Häll upp soppan i skålar och lägg på marinerad broccoli och strimlad purjolök.

Skriv ut recept
Blomkål- och broccolisoppa
180 kcal/portion
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
måltid Lunch, Middag
specialkost Glutenfritt, LCHF, Vegetariskt
kcal 0-199
Portioner
portioner
Ingredienser
måltid Lunch, Middag
specialkost Glutenfritt, LCHF, Vegetariskt
kcal 0-199
Portioner
portioner
Ingredienser
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Instruktioner
  1. Skär blomkål och broccoli i buketter (spara några buketter till citronmarinerad broccoli).
  2. Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp en kastrull med oljan och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
  3. Smula ner buljongtärningen och häll på vattnet. Låt koka ihop i ca 10 minuter.
  4. Skär broccolin som ska marineras i små buketter och lägg i en skål. Blanda med citronsaft, olja, salt och peppar.
  5. Mixa soppan slät och häll på grädden. Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
  6. Häll upp soppan i skålar och lägg på marinerad broccoli och strimlad purjolök.

Ulrika Davidsson är aktuell med en ny bok som är perfekt under våren då många vill skapa nya, bestående vanor. 66 DAY CHALLENGE bygger på en vetenskaplig studie och psykologiskt beprövad metod som visar att det tar 66 dagar att skapa en ny vana. Du hittar boken bl.a. på Adlibris för 199 kr.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.