Go Back
+ servings
brocollisoppa_Malte-Danielsson_start
Print Pin
Inga betyg än

Blomkål- och broccolisoppa

180 kcal/portion
Måltid Lunch, Middag
Tag 66 Day Challenge, broccolisoppa, soppa, Ulrika Davidsson
Specialkost Glutenfritt, LCHF, Vegetariskt
KCAL/Portion 0-199
Servings 2 portioner

Ingredienser

  • 200 g blomkål
  • 125 g broccoli
  • 0,5 st vitlöksklyfta
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 1 tsk olivolja
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 0,5 dl grädde
  • 1 nypa salt och peppar dosering efter smak
  • 5 cm purjolök
  • 5 st broccolibuketter
  • 0,5 st citron (saften)
  • 0,5 msk olivolja

Instruktioner

  • Skär blomkål och broccoli i buketter (spara några buketter till citronmarinerad broccoli).
  • Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp en kastrull med oljan och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
  • Smula ner buljongtärningen och häll på vattnet. Låt koka ihop i ca 10 minuter.
  • Skär broccolin som ska marineras i små buketter och lägg i en skål. Blanda med citronsaft, olja, salt och peppar.
  • Mixa soppan slät och häll på grädden. Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
  • Häll upp soppan i skålar och lägg på marinerad broccoli och strimlad purjolök.