Älskar du saftig zucchini så kommer du förmodligen älska detta recept. Njut av goda, gröna zucchinivåfflor på våffeldagen eller en annan dag du önskar.
Lördag 25 mars är det våffeldagen, vilket vi vill uppmärksamma med ett recept på läckra zucchinivåfflor. Till dig som vill prova ett nytt, enkelt, matigt och fantastiskt gott sätt att äta våfflor på eller varva dina traditionella med? Dessutom är det både gluten- och laktosfritt (om du skippar fetaostkrämen), alltså passande för dom flesta och ett smart sätt att smyga in grönsaker i maten.
Receptet får du av inspirerande Linda “Healthy Lifestyle” Myrman. Sjuksköterskan, kostrådgivare och populära Instagramprofilen med över 31 000 följare på Instagram.
Zucchinivåfflor med fetaostkräm
Ca 4 våfflor
Ingredienser:
- 1 zucchini
- 2 ägg
- 1 msk fiberhusk
- örtsalt, smaka av
- Fetaostkräm: smulad fetaost + yoghurt
Gör så här:
- Riv zucchinin, krama ur vätskan.
- Blanda i resten.
- Grädda våfflor.
- Servera gärna med fetaostkräm, d.v.s. rör ihop yoghurt med smulad fetaost, salt och peppar.
Zucchinivåfflor- att fira våffeldafgen med?
Ingredienser
- 1 zucchini
- 2 ägg
- 1 msk fiberhusk
- örtsalt smaka av
- Fetaostkräm smulad fetaost + yoghurt
Instruktioner
- Riv zucchinin, krama ur vätskan.
- Blanda i resten.
- Grädda våfflor.
- Servera gärna med fetaostkräm, d.v.s. rör ihop yoghurt med smulad fetaost, salt och peppar.