Låt söta muffins möta fräsch, krämig cream cheese-frosting och syrlighet från smakrika bär i sockerfria cupcakes. Dessutom festliga att dekorera som du önskar och duka fram på kalasfatet. Receptet hittar du här.
Sockerfria cupcakes är ett vinnande koncept när du både vill bjuda på något gott, vackert och passande för såväl diabetiker som andra livsnjutare. Ett bakverk som du kan fylla och dekorera precis som du vill. Här är det bara och vara kreativ med basrecept från A.Bakery
Very Berry Cupcakes – sockerfria cupcakes
Muffins, 8-10 st
Ingredienser:
- 100 g smör
- 2 dl mjölk
- 2 st ägg
- 4 dl glutenfri mjölmix eller annat valfritt mjöl
- 2 dl NICK´S use like suger (alt. sötströ eller liknande)
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
Gör så här:
- Börja med att smälta smöret på medelvärme.
- Vispa upp ägg och socker poröst.
- Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda runt.
- Vispa ner smöret och mjölken i äggblandningen och vänd sedan ner de torra ingredienserna i smeten.
- Häll upp smeten i valfria muffinsformar.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter på 175°.
- Ta ut och låt svalna medan du gör frostingen.
Frosting
Ingredienser:
- 150 g smör
- 300 g light cream cheese
- 1,5 dl NICK´S use like suger (alt. sötströ eller liknande)
Gör så här:
- Se till att båda smör och färskost är rumstempererad när du börjar.
- Vispa nu ihop smör, färskost med en elvisp till en krämig smet.
- Tillsätt sötningen och vänd ihop försiktig till en jämn smet och låt sedan stå i kylen tills det är dags att spritsa dina cupcakes.
- Dekorera med bär.
- NJUT!
Sockerfria cupcakes med bär
Ingredienser
- 100 g smör
- 2 dl mjölk
- 2 st ägg
- 4 dl glutenfri mjölmix eller annat valfritt mjöl
- 2 dl NICK´S use like suger alt. sötströ eller liknande
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 nypa salt
- 150 g smör
- 300 g light cream cheese
- 1,5 dl NICK´S use like suger alt. sötströ eller liknande
Instruktioner
- Börja med att smälta smöret på medelvärme.
- Vispa upp ägg och socker poröst.
- Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda runt.
- Vispa ner smöret och mjölken i äggblandningen och vänd sedan ner de torra ingredienserna i smeten.
- Häll upp smeten i valfria muffinsformar.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter på 175°.
- Ta ut och låt svalna medan du gör frostingen.
- Se till att båda smör och färskost är rumstempererad när du börjar.
- Vispa nu ihop smör, färskost med en elvisp till en krämig smet.
- Tillsätt sötningen och vänd ihop försiktig till en jämn smet och låt sedan stå i kylen tills det är dags att spritsa dina cupcakes.
- Dekorera med bär.
- NJUT!
Gillar du sockerfria cupcakes så rekommenderar vi även:
- Kladdiga gluten- och laktosfria muffins med chokladfrosting
- Blåbärsmuffins med mandelmjöl – glutenfritt recept
- Sockerfria pekanötsmuffins med äpple