Go Back
sockerfria cupcakes
Print Pin
Inga betyg än

Sockerfria cupcakes med bär

Måltid Efterrätt
Tag cupcakes, sockerfria cupcakes

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 4 dl glutenfri mjölmix eller annat valfritt mjöl 
  • 2 dl NICK´S use like suger alt. sötströ eller liknande
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt
  • 150 g smör
  • 300 g light cream cheese
  • 1,5 dl NICK´S use like suger alt. sötströ eller liknande

Instruktioner

  • Börja med att smälta smöret på medelvärme. 
  • Vispa upp ägg och socker poröst. 
  • Mät upp alla torra ingredienser i en bunke och blanda runt. 
  • Vispa ner smöret och mjölken i äggblandningen och vänd sedan ner de torra ingredienserna i smeten. 
  • Häll upp smeten i valfria muffinsformar. 
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter på 175°.
  • Ta ut och låt svalna medan du gör frostingen. 
  • Se till att båda smör och färskost är rumstempererad när du börjar.
  • Vispa nu ihop smör, färskost med en elvisp till en krämig smet.
  • Tillsätt sötningen och vänd ihop försiktig till en jämn smet och låt sedan stå i kylen tills det är dags att spritsa dina cupcakes.
  • Dekorera med bär.
  • NJUT!