Saftiga blåbärsmuffins med mandelmjöl – glutenfritt recept

blåbärsmuffins med mandelmjöl

Baka saftiga blåbärsmuffins med mandelmjöl, utan gluten och naturligt söta av banan. Ett recept för dig som älskar att njuta av livets goda med skön magkänsla.

Vill du vara på den säkra sidan och bjuda på fika som passar de flesta rekommenderar vi varmt dessa blåbärsmuffins med mandelmjök. Glutenfria, saftiga av säsongens blåbär och av banan får de en härligt söt och god smak. Vill du ha extra sötma går det bra att tillsätta lite sötströ, men inte nödvändigt om du vill ha så naturliga ingredienser som möjligt i dina blåbärsmuffins.

blåbärsmuffins med mandelmjöl

Blåbärsmuffins med mandelmjöl – glutenfritt recept

Ingredienser:

  • 40 gram smör (laktosfritt el mjölkfritt för laktosfria muffins)
  • 2 ägg
  • 1 1/2 mogen banan
  • 1 1/2 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl riven kokos
  • 1/2 dl sötströ (kan uteslutas)
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver
  • 80 gram blåbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175° och smält smöret.
  2. Mixa ägg och banan i en matberedare eller med en stavmixer.
  3. Blanda ihop alla torra ingredienser, tillsätt sen ägg- och bananblandningen och smöret.
  4. Vänd ner blåbären försiktigt ner så de inte mosas sönder så mycket.
  5. Häll smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen 15-20 minuter, beroende på din ugn. Känn med en sticka mot slutet om dina blåbärsmuffins är lagom fasta.

blåbärsmuffins med mandelmjöl

Yum!

Gillar du glutenfria blåbärsmuffins med mandelmjöl rekommenderar vi även:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.