Träningspass på en låda – 5 övningar för hela din kropp

En låda är allt du behöver för att träna hela kroppen på ett roligt och effektivt sätt. I veckans träningsfilm visar Anna och Therese dig ett träningspass med 5 övningar.

Har du en låda, t.ex. en step-låda, bänk eller stabil pall? Grattis, då har du ett perfekt gym. Vissa övningar i detta träningspass visar Anna och Therese på två lådor, men det är inte nödvändigt. Förslagen är i olika svårighetsgrader, så prova dig fram vilken som passar dig. Oavsett, eftersträva att jobba med så stort rörelseomfång som möjligt i alla övningar, sätt på musik och ha så roligt!

O.B.S. Tempot är uppskruvat till det dubbla för att hinna visa dig alla övningar på 1 minut. Kör lugnt och kontrollerat så du får kontakt med musklerna.

Träningspass på en låda – 5 övningar för hela din kropp

  1. Rear foot elevated split squat – kom så djupt ner med knät mot golvet som möjligt. Tyngre variant att stå på två lådor, eftersom rörelseomfånget blir större.
  2. Push-ups – tänk bröstet mot lådan/golvet. Tyngre att ha fötterna på lådan, lättare med händerna på lådan.
  3. Rygglyft – häng ner över lådan, kom sen upp och knip ihop mellan skulderbladen.
  4. Dips – jobba så djupt ner med rumpan mot golvet som möjligt. Tyngre med fötterna på lådan, lättare om du har fötterna nära rumpan.
  5. Liggande benlyft – håll stark mage genom hela övningen. Tyngre med raka ben, lättare med böjda.

Upplägg: Gör 12 repetitioner av varje övning och för varje sida. Upprepa 3 varv. Heja!

 

Övningar: Anna Lissjanis och Therese Westerdahl, personlig tränare och bloggare som du är välkommen att följa här för fler träningstips.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.