Träningspass med en viktplatta och vän – 4 roliga övningar

En viktplatta och en vän – precis vad du behöver för ett roligt och effektivt pass! I veckans träningsprogram visar Therese Westerdahl och Anna Lissjanis fyra övningar som tillsammans ger hela kroppen bra träning. Peppa varandra och kör!

Ibland är det inte skivstången, utan dess viktplattor som ger bästa träningen – fysiskt som mentalt. Du har kanske upplevt vilken energi- och glädjeboost det ger att träna tillsammans med någon du gillar. Det i sin tur ger kraft till ett effektivt träningspass. Här visar vi dig ett exempel att plocka idéer från eller om ni vill köra hela passet.

Träningspass med en viktplatta och vän – 4 roliga övningar

Träna tillsammans

1. Axellyft + skulderrörlighet

Sitt med ryggarna mot varandra. Lyft vikten med raka armar så att axlarna jobbar. Upprepa 10 gånger per person.

träna tillsammans

2. Rodd med axellyft

Fäll i höften och gör en rodd genom att dra viktplattan mot bröstet och knipa åt mellan skulderbladen. Upprepa 10 gånger. Lyft sedan vikten framåt med raka armar. Kompisen tar emot och upprepar samma sak.

Träna tillsammans

3. Knäböj med balans

Håll viktplattan mellan er. Hitta balansen genom att aktivera era coremuskler och jobba djupt ner och upp 10 gånger. Här är det teamwork som gäller för att hålla balansen och att båda jobbar lika djupt.

4. Utfall med sidorotation

Ställ er bredvid varandra i utfallsposition. Böj ner samtidigt och stanna i nedre läget medan ena personen vrider vikten med stark bål åt sidan. Kom upp, vrid vikten åt andra hållet och lämna över till kompisen som upprepar. Gör 10 repetitioner per ben och person.

Lycka till!

Kläder och skor: Saucony´s Life On The Run-kollektion.

Övningar: Anna Lissjanis och Therese Westerdahl – personlig tränare och bloggare som du är välkommen att följa här för fler träningstips.

 

Foto: Alice Kleiva

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.