Bäst löparskor mot dina mål – 4 tips från nya ”Life On The Run”

Rätt löparskor gör markant skillnad för både din upplevelse när du springer, resultatet om du siktar mot nytt personligt rekord, samt att du håller dig skadefri. Med dagens välutvecklade löparskor kan du ställa krav och hitta precis de som passar dig. Som du kanske känner till är det bra att byta ut dina skor regelbundet för att de ska bibehålla sin funktion, men hur hittar du bäst löparskor utifrån dina personliga mål?

Bäst löparskor – för dig med krav på kvalitét, komfort, teknologi och design

Ett löparskomärke som alltid haft som mål att vara längst fram och driva utvecklingen av löparskor är Saucony. Det ser man inte minst i alla priser som Sauconys skor har fått genom åren. Saucony är också medvetna om att kraven från dig som löpare skiljer sig från hur det såg ut för bara några år sedan, och det gäller att hänga med. Därför har Saucony tagit fram sin Life On The Run, en kollektionen som riktar sig till dig som ställer höga krav på både innovation och design.

Life On The Run

Kollektionens färger är inspirerade av Denim, men den är konstruerad med samma material och teknologi som Sauconys innovationsdrivande Performance-kollektion. Här förenas tekniskt avancerade skor och trendig estetik.

TRIUMPH ISO 4
Sauconys främsta löparsko när det gäller dämpning och komfort är utan tvivel Triumph ISO 4. Löparskon har uppdaterats och ger dig nu extra energi i varje steg tack vare en hel EVERUN-mellansula, samtidigt som ISOFIT-systemet ger en dynamisk passform som anpassar sig till din fot. Med Triumph ISO 4 är du säker på att ha en pålitlig löparkompis för de långa, tuffa passen.

KINVARA 9
Sauconys bästa Kinvara hittills! På språng under 2018. I år belönades Kinvara 9 med prestigefyllda Editors Choice i Runner’s Worlds årliga skotest. Nya Kinvara 9 har en förbättrad EVERUN-mellansula, en översula längs hela foten som ger mer energi tillbaka och en tunn ovandel som ger bekväm formpassning. Med drop på 4 mm har du en fantastisk sko för tempo- och teknikträning, men även för en driven löpare som vill ha en perfekt maratonsko.

GUIDE ISO
Guide ISO är en av marknadens lättaste mängdträningsskor med pronationsstöd. EVERUN TOPSOLE i kombination med PWRFOAM MIDSOLE ger en utmärkt responsiv och energiåtergivande stötdämpning från första till sista steget. Guide ISO har uppdaterats med ISOFIT, där plösen integrerats med skon för en ännu bättre och individuellt anpassad omslutning om foten. Geometrin i skons konstruktion ger en fartfylld löpkänsla utöver det vanliga.

JAZZ 20
Jazz 20 är den tjugonde årsmodellen av Sauconys ikoniska sko. Det är en lätt och responsiv mängdträningssko med god grundstabilitet för en neutralt löpsteg. Modellens långa historia har gjort att många trogna Saucony-löpare har en stark koppling till just denna sko som lanserades under mitten av 80-talet. Nu, med den fina uppdatering som Jazz 20 har fått, hoppas Saucony att många fler löpare ska hitta tillbaka till glädjen i Jazz 20.

För att hitta bäst löparskor utifrån din fot och ditt löpsteg är det även bra att testa dem i butik. Samtliga skor ur Life on the run-kollektionen finns för dam hittar i välsorterade sportbutiker och det bästa är att prova dem vid en Löpanalys Stridelab. Det erbjuds runt om i landet i olika butiker vid olika tillfällen under året. Gå in på stridelab.se och se om det finns en stridelab-aktivitet nära dig framöver.

 

Text: Anna Lissjanis

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.