Test av Matkasse

Test av Matkasse

Mat hem till dörren, den nya trenden! SportHälsa testar olika kategorier att köpa hem mat!

 

En balanserad kost, ja det har de flesta av oss insett vidden av att tillämpa i våran ibland hektiska vardag. 
En vardagsmiddag skall ställas i paritet till hur lång tid den tar att laga, vilken budget den skall foga sig till, hur bra den smakar och hur pass väl den passar in i den diet vi tillämpar.

Idag finns det alternativ som faktiskt passar de flesta. I en tid där just tiden är en av de värdefullaste tillgångar vi har växer trenden med mat som levereras direkt hem till din dörr. SportHälsa tog tempen på några av branschens största aktörer för att jämföra, utvärdera och såklart smaka på de alternativ som finns.

 

sites/default/files/matkomfort.jpg


Matkomfort hjälper sina kunder laga god mat snabbt genom att i sitt eget kök förbereda maten från grunden innan dem levererar hem till kundens kök.

Helt fritt från tillsatser och konserveringsmedel och alltid färsk, svensk huvudråvara.
Kundanpassat så att alla kan få exakt så många portioner man behöver (1-6 portioner) – 0% i matsvinn!
15-20 minuters aktiv matlagning med en känsla av hemlagat.

sites/default/files/matkomfort_box.jpg

Matkomfort Bas innehåller 4 middagar för 4 personer
Pris: 725 kr
Kvalité på råvaror: 4,2 av 5
Tidsåtgång: ca 15 min
Smak: 4,5 av 5
Helhetsbetyg: 4,5 av 5

Omdöme: 
Matkomforts halvfärdiga koncept är väldigt smidigt och de dagsmärkta och uppmätta råvarorna till recepten är klockrena. Man spar mycket tid och slipper tänka så mycket. Dessutom får kartongen som maten levereras i precis plats på en hylla i kylskåpet, smart tänkt!

 

sites/default/files/giboxen_logotyp.jpg

Färdiglagad, smalmat som förbättrar hälsan och håller blodsockret i schack, erbjuder Ola Lauritzson med GI-boxen. Det handlar om välbalanserade och näringsberäknade GI-rätter skapade för optimal viktminskning som levereras direkt hem till dörren och det finns tio olika rätter på menyn. Bonusen är en genomsnittlig viktnedgång på 4,5 kg på fyra veckor. Ett fyraveckorspaket kostar 99 kronor/dag för lunch och middag, måndag till fredag (2 772 kronor totalt). Då ingår även daglig coaching, en stor receptbank med GI-rätter och viktgaranti.

sites/default/files/giboxen.jpg

GI -boxen – smalmat direkt till dörren
Pris: Ett fyraveckorsprogram kostar 99kr/dag
Kvalité på råvaror: 3 av 5
Tidsåtgång: 7 min i micro
Smak: något varierande, men bra i helhet
Helhetsbetyg: 3 av 5

Omdöme:
Trots att detta är en färdig frysrätt så smakar boxarna väldigt gott och vi kan tänka att det håller måttet vid användning i ett fyraveckorsprogram.

 

sites/default/files/middagsfrid_logga.jpg

Middagsfrid var först i Sverige (och kanske världen) med idén att erbjuda hemleverans av middagsmat. Hos Middagsfrid får du färdigplanerade matkassar med råvaror av mycket hög kvalitet, direkt hem till dörren. Med leveransen följer även ett veckoblad med tydliga utförliga recept, foton och tips kring tillagningen.

Maten är vald med hänsyn tagen till näringsinnehåll, miljöpåverkan, smak, pris och tidsåtgång. Middagsfrid kommer konsekvent att välja lite finare råvaror – matkvalitet är inget de kompromissar med – och vi tror att du märker skillnaden.

sites/default/files/middagsfrid_kasse.jpg

5-dagarskassen – 5 middagar á 4 portioner
Pris: 895 kr
Kvalité på råvaror: 4,5 av 5
Tidsåtgång: ca 30-40 min
Smak: 4,5 av 5
Helhetsbetyg: 4,4 av 5

Omdöme:
Middagsfrid kan sin sak, de levererar bra och roliga recept som visserligen tar lite tid att laga, men blir väldigt goda. De får högt betyg trots att de ligger i den högre prisklassen. Ett litet minus för att inte recepten finns lättillgängliga på 
hemsidan.

 

sites/default/files/ecoviva_logga.jpg

Ecovivas matkassar innehåller ekologiska råvaror som man inte kan finna i enbart en butik. Grönsaker som odlats naturligt och utan gifter. Svensk ekologisk kyckling som smakar som förr i tiden. Kött som är svenskt och ekologiskt. Ecoviva anser att den godaste maten görs på naturliga råvaror. Ecoviva tillhandahåller den mixade matkassen Classic, eller den lakto-ovo vegetariska nyheten, Vego. Samt tillval ekologisk fruktlåda.

Ecoviva har fått en rad utmärkelser för smak, kvalitet och miljö. Matkassarna innehåller 4 vardagsmiddagar och 4 portioner per dag. Måltiderna är näringsdeklarerade enligt kriterier från nutritionist. Leveransen kommer på söndagar och på utsatt leveranstid.

sites/default/files/ecoviva_kasse.jpg

 

Ecoviva classic – 4 portioner för 4 dagar
Pris: 849 kr
Kvalité på råvaror: 4,8 av 5
Tidsåtgång: 25-45 min
Smak: 4,2 av 5
Helhetsbetyg: 4,3 av 5

Omdöme:
Ecovivas matkasse ger verkligen en känsla av lyx med sina ekologiska råvaror. Köttet och fisken känns riktigt färska och smakar 
utsökt.

 

sites/default/files/mathem_logga_0.jpg

MatHem.se är det ledande e-handelsföretagen inom dagligvaruhandeln och erbjuder matleverans hem till dörren med egna kylbilar för att säkerställa obruten kylkedja. MatHem.se är i dag det enda företaget i branschen som kombinerar en komplett livsmedelsbutik på nätet och abonnemang på färdiga matkassar, recept och tillägg av olika varor samt vin.

sites/default/files/mathem_kasse_0.jpg

MatHems Familjematkasse – 5 middagar för 4 personer
Pris: 759 kr (första kassen 499:-)
Kvalité på råvaror: 4 av 5
Tidsåtgång: 30-35 min
Smak: 4,5 av 5
Helhetsbetyg: 4,3 av 5

Omdöme:
MatHem har små tips som är användbara, bl.a. vintips, komplement till recepten och hantering av mat – det gillar vi! Dessutom finns protein, kolhydrater och fettinnehåll vid varje recept för dem som 
är noga med sånt.

 

sites/default/files/linas_logga.jpg

Linas Originalkasse innehåller middagar med klassiska smaker varierat med råvaror och smaker som du kanske inte har testat tidigare. Balansen mellan typiska barnfavoriter och recept som ger inspiration och gör det roligt att laga mat, gör att Originalkassen passar utmärkt för både stora och små. Två av rätterna klassas som snabba, två som medelsnabba och en kallar de för tuff – den kan även passa bra som helgmiddag.

 

sites/default/files/linas_kasse.jpg

Linas orginalkasse – 5 middagar för 4 personer
Pris: 769 kr (första kassen 499:-)
Kvalité på råvaror: 4 av 5
Tidsåtgång: ca 20 min
Smak: 4 av 5
Helhetsbetyg: 4 av 5

Omdöme:
Linas Matkasse bjuder på en trevlig mix av kyckling, riktigt bra färs och fräsch fisk. Bra urval av råvaror som ger en känsla av; inte lyx, men 
genomgående bra kvalité.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.