Stockholm Trail är loppet som ger dig en fantastisk naturupplevelse

Det har blivit väldigt populärt att springa olika typer av lopp och utbudet runt om i Sverige är stort. Stockholm Trail är ett lopp som skiljer sig från andra genom den unika naturupplevelsen du får.

Stockholm  Trail

Trots att loppet genomförs bara är en kort löptur från city kommer du uppleva en vacker natur när du springer genom Nackareservatet. Banorna följer inte någon av de utmärkta lederna i skogen utan här får du följa ett stort antal små naturstigar just för att få den bästa naturupplevelsen. Banorna är delvis tekniskt svåra men det finns en bana för alla typer av löpare. Du springer längs ett naturligt stråk genom naturskön skog och över vackra berghällar.

”Skillnaden från andra lopp är själva naturupplevelsen, det är tanken.”

– Åke Holmberg, banchef och banläggare för Stockholm Trail

Du kan välja att springa distanserna 5, 10 eller 21 km. Alla banor har både herr- och damklasser samt pojk- och flickklass på banan 5 km. Både 10 och 21 km har delvis fått en ny bandragning mot förra året. Oavsett vilken sträcka du väljer får du en unik trailupplevelse i underbar natur. Nytt för i år är startgrupper för alla distanser, detta för att undvika trängsel i skogen. Tävlingsklassen startar först följt av de andra.

Stockholm Trail

Det här är 7:e året som Stockholm Trail anordnas och Åke har varit ansvarig för bandragningen de senaste tre åren. Sedan han tog över har banan fått ett större inslag av naturskön traillöpning. Loppet äger rum söndag den 10 juni vid Hammarbyhöjdens IP, söder om Hammarbybacken.

Gillar du tuff terräng och naturupplevelse utöver det vanliga så är det här loppet för dig! Ju förr du anmäler dig desto billigare. Gå in på Stockholm Trails hemsida för mer information om loppet och för att anmäla dig.

 

Text: Sofia Strand, frilansskribent

2 Kommentarer

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.