Sporthälsa testar: BUY THE BOX Ingefära – juice med extra riv!

hälsofördelar med ingefära

Annons för Buy The Box

Ingefära är en favorit året om, men kanske är den lite extra viktig att få i sig på vintern tack vare dess uppiggande smak som garanterat väcker dig en grå morgon. Ett enkelt sätt att få i sig lite extra vitaminer är genom drycker som enkelt släcker törsten och fyller dig med energi. Läs om ingefärans egenskaper och hur du kan inkludera den i din dagliga kost.   

Ingefära odlades redan för 3000 år sedan i Kina och räknas till de äldsta kryddorna  som fortfarande används idag. Ingefärans doft är aromatisk och smaken brännande skarp och kryddig, ingefäran har stora användningsområden och passar i allt från soppor, till wok och sallader. Den passar även väldigt bra som ingrediens i en marinad till kött, fågel eller fisk.

Ingefära går utmärkt att baka med och du kan använda ingefära i både, bröd, paj och olika sorters kakor. Den riviga roten funkar även utmärkt att juicea tillsammans med äpple, rödbetor eller varför inte grönkål. Men du behöver inte köpa en juicemaskin eller göra egen juice, för att kunna njuta av ingefärans goda smak. Plocka bara upp en BUY THE BOX Ingefära Fläder Äpple, för dig som älskar att odla, gräva, plocka, rensa, riva, rosta, koka, pressa, mixa, buteljera, men kanske inte alltid hinner. Allt du behöver göra är: 

  1. Ta ett glas
  2. Häll upp  BUY THE BOX Ingefära Fläder Äpple i glaset
  3. Njut!

ingefäraSporthälsa testar BUY THE BOX Ingefära 

Förutom att ingefära har en god smak så innehåller den bland annat kalium, kalcium, magnesium, zink och C-vitamin. Äpplet är en riktig vardagshjälte och näringsmässigt innehåller äpplen stora mängder av antioxidanter, fibrer och C-vitamin. Fläder är kanske inte en något som vi tänker på som en näringsbomb men faktum är att den innehåller mängder av C-vitamin, kalcium, järn, folat och zink.  

Smakbetyg:  

4 av 5  

“Juicen har en fräsch och något syrlig smak där ingefäran är dominerande” 

 Så tycker Sporthälsas recensent Lisa:  

Jag tycker att juicen har en god, om än ganska rivig, smak och den smakar väldigt nyttigt. Färgen är ljusgul och något grumlig, kanske inte den finaste, men jag dricker hellre en god juice utan tillsatser än något med färgämnen bara för att det ska “se snyggt ut”. Juicen har en frisk och syrlig smak där ingefäran känns tydligast, men jag tycker även att lite fläder och äpple toner finns där i bakgrunden vilket balanserar upp ingefärans rivighet.

Jag har druckit juicen precis som den är, vilket är perfekt till frukost eller mellanmål när man vill ha en liten kick. Juicen funkar även toppen som måltidsdryck om man spär ut den med vatten. Igår värmde jag upp den på spisen, hällde ner den i en termos och tog med den ut i backen, mycket fräschare än vanlig varm saft som ibland kan bli lite väl sött tycker jag! 

/Lisa Orander

▶︎ Här hittar du Buy The Box Ingefära!

Fler relaterade lästips:

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Sporthälsa