Sidekick av rödbeta och aronia – för god hälsa och prestation

aronia

* Innehåller reklam för BUYTHEBOX *

Superbäret aronia har ett skyhögt innehåll av vitaminer och antioxidanter. Rödbetan är en annan näringsrik favorit, både god, nyttig och prestationshöjande. Kombinationen – kanon! Här får du fler fördelar och hur du på ett lätt och gott sätt får in dem i din dagliga kost.

På vintern är det lätt att känna sig lite trött och hängig, därför är det extra viktigt att ge kroppen extra hälsosam kost, vila och motion. En sidekick med mycket frukt, bär och grönt som innehåller antioxidanter är ett enkelt sätt. Och att äta mat efter säsong ökar inte bara näringen i din kost utan är även bra för klimatet, eftersom du där hjälper till att minska transporter och att främja svensk matproduktion. Dessutom är det godare!

Aronia – trädgårdens egna superbär

Visste du att det gömmer sig ett nordiskt superbär i många trädgårdar runt om i landet? Aronia är något av en doldis på bärfronten och det tycker vi är tråkigt, bären växer på en vacker och härdig buske som kan planteras i nästan hela Sverige. Det har ett högt näringsinnehåll och är ett av de bär som innehåller högst koncentrat av antioxidanten antocyanin. Dessutom rikt på vitamin A, B2, C och E samt järn och jod. De vackra svart-blå bären har en smak som påminner om en blandning av körsbär och rönnbär med en lite bärig och bitter ton.

 Rödbetan har odlats sedan 1600-talet i Sverige och är tacksam att odla i nordiskt klimat. Den populära rotfrukten finnas att köpa året om och är därför alltid i säsong. Med sin karaktäristiska rubinröda färg, lite jordiga och söta smak passar den även utmärkt i kombination med andra sötare bär och frukter. Rödbetan är enormt nyttig och innehåller stora mängder av järn, C-vitamin, B-vitamin och kalium. Ett annat ämne som gör rödbetan extra hälsosam är dess höga innehåll av nitrit och nitrat som omvandlas till kväveoxid i kroppen vilket utvidgar blodkärlen vilket kan bidra till ett lägre blodtryck och höge syreupptagning i blodet. Rödbetsjuice är även populärt för idrottare för att öka prestationsförmågan.

BUYTHEBOX Rödbeta & Aronia

BUYTHEBOX Rödbeta & Aronia är en ekologisk funktionsjuice som innehåller 50% rödbetsjuice och 50% aroniajuice från koncentrat. Alla juicer är osötade, pastöriserade och innehåller inga konserveringsmedel eller andra onödiga tillsatser. Förutom att juicen är ekologisk så är den fylld och sammansatt i Enköping. Med andra ord en närproducerad 100% juice av rena råvaror, ett bra alternativ för din kropp och ur ett miljöperspektiv. Drick som den är, blanda ner i smoothies eller späd ut med vatten som måltidsdryck. Ett perfekt sätt att få in mer gott i din vardagliga kost.

▶︎Här hittar du BUYTHEBOX Rödbeta & Aronia!

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.