När sallad är mer än sallad. Njut av en fräsch och tillfredställande sallad med både krämig mozzarella, mättande bulgur och knapriga nötter.
En sallad med mozzarella och andra lyxiga godsaker passar perfekt till sommarens grillfest, att ta med som picknick eller som lunch på balkongen? Anpassa ingredienserna utifrån vad du har hemma och njut. Isabelle Christiansson ger dig receptet.
Somrig sallad med mozzarella, pistagenötter och paraguayo
Ingredienser:
- Bulgur (mängd efter antal personer)
- Mozzarella
- Haricot Verts
- Tomat
- Gurka
- Grönkål
- Pistagenötter
- Paraguayo (eller persika)
- Honung
- Rapsolja
- Färsk basilika
- Salt och peppar
Gör så här:
- Koka antal portioner av bulgur enligt förpackningen.
- Hacka och dela frukt och grönsaker till lämplig storlek.
- Vid fryst grönkål och haricot verts fräs på i stekpannan med rapsolja och salt.
- Bygg din sallad med bulgur, grönsaker, frukt, nötter och mozzarella. Toppa med rapsolja, honung, färsk basilika och nymalen svartpeppar.

Recept: Isabelle Christiansson
Isabelle Christiansson är utbildad Näringsfysiolog från Stockholms Universitetet och Karolinska Institutet samt har läst till personlig tränare hos The Academy. Redan från barnsben har hon intresserat sig för träning och utövat bland annat ridning, hoppning, dans, gym, kampsport och cykling. Isabelle har cyklat Vätternrundan 300 km tre gånger, MTB vättern och Uppsala bike weekend med flera. Dessutom gillar hon hinderbanelopp och har genomfört både Ultimate OCR Åkersberga och Arena run. På Instagram kan du följa Isabelle som Belliblonkan!
Isabelle Christianssons böcker:
- 101 kostråd
- Styrketräning hemma och utomhus
- Struntprat om kost och träning
- Äta för två : kost och näring under graviditeten