Slipp dålig hållning och smärta med hållningsväst från Backzter

Veckans produkt presenterad i samarbete med Backzter

Vi är många som lider av dålig hållning och efterföljande konsekvenser. Skärmsamhället har inte gjort saken bättre, men det finns hjälp att få. Läs mer om Backzter, västen som förbättrar både din hållning och hälsa.

Dålig hållning. Ett vanligt problem som leder till problem i axlar, nacke och hela ryggen. Den dåliga hållningen orsakas oftast av att axelpartiet roterat framåt, och tar med sig bröstrygg och nacke. Det ger en position som är dålig för kroppen och skapar slitningar och smärta.

Varför får du dålig hållning?

Ingen får dålig hållning över en natt, utan är oftast ett resultat av en längre tid när man befinner sig i en ogynnsam position. Ryggen är skapad för jämn belastning, och särskilt utsatta är människor som jobbar sittande framför en skärm större delen av dagarna. När axlarna åker framåt följer nacken och bröstryggen efter, vilket leder till en felaktig position. Ett huvud väger flera kilo och sitter vi länge i framåtlutat läge, lägger det för mycket tyngd på nackmuskulaturen. Något som på sikt leder till spänningar och smärta.

Konsekvenser av dålig hållning

Förutom smärta och spänningar i nacken, upplever många en trötthetskänsla i bröstryggen. Ofta uppstår även huvudvärk som kommer från spänningarna i nackmusklerna, samt smärta och stelhet i muskulaturen och senfästena runtomkring. Smärtan och stelheten leder sen till koncentrationssvårigheter och du får både svårare att fokusera på ditt arbete och att utöva sport eller andra fritidsintressen.

▶︎ Läs om hållningsvästen Backzter här.

Backzter förbättrar både hållning och hälsa

Backzter är hjälpmedlet för dig som behöver förbättra din hållning. En bekväm hållningsväst, som efter en stunds användning varje dag ger resultat efter bara tre veckor. Den ger din rygg det stöd den förtjänar, lättar trycket på lederna , och kan på kort tid korrigera dålig hållning som har utvecklats under lång tid.

Backzter kan användas under kläderna utan att synas. Särskilt hjälpsam är den under graviditet, träning, stillasittande framför datorn, vid lyftande och alla möjliga vardagssyslor.

Genom att västen håller tillbaka dina axlar, gör din rygg rak och hindrar dig från att säcka ihop. Redan efter två veckors användning kan du börja märka att din hållning har rätats upp och förbättrats. Tack vare att kroppen med hjälp av västen bygger upp ett muskelminne, kommer hållningen att förbättras även när du inte använder Backzter.

3 goda skäl att använda Backzter

Mer energi. Med rak rygg och optimal hållning jobbar diafragman mer effektiv, vilket leder till lättre andning och mer energi till kroppen.

Bättre träningsresultat. Sträcker du på dig får du automatiskt i dig mer syre, som i sin tur leder till en lättare känsla vid träning samtidigt som förbränningen ökar.

Sänker stressnivåerna. En studie från University of Auckland visar att människor som sitter med rak rygg kände sig starkare och mer entusiastiska efter att de gjort en tilldelad uppgift. Detta jämfört med de som hade sämre hållning, som istället kände sig nervösa och stressade.

▶︎ Beställ din Backzter här.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.