Skapa årets semesterminne – lär dig paddla kajak i sommar

Vi lär så länge vi lever – och lever upp av att lära oss något nytt! Något av det absolut bästa för att hålla motivationen vid liv är att fortsätta upptäcka och utvecklas. Ett fantastiskt sätt är att lära dig paddla kajak.

I Stockholms norra skärgård håller Kajak och Uteliv till i två kajakbasar. Du hittar dem på Gräddö, i gränslandet mellan lummig innerskärgård och den något karga ytterskärgården, eller i Furusund. Två vackra platser på lagom paddelavstånd till Sveriges äldsta nationalpark, Ängsö.

Här finns allt du kan tänkas behöva till den egna utfärden. Du kan hyra kajak, gå en kajakkurs, delta under guidade turer eller testa den populära träningsformen stand up paddle, SUP.

Gedigen kunskap och proffsig utrustning

På Kajak och Uteliv har man som målsättning att göra paddling tillgängligt för alla, och erbjuder därför kurser på alla nivåer för att möta upp just dina förutsättningar. Under en hel dags nybörjarkurs kan du till exempel tillgodogöra dig den kunskap du behöver för att på ett säkert och effektivt sätt börja paddla mer på egen hand. Det finns även möjlighet till en tvådagars kurs för dig som verkligen vill öva tillsammans med en erfaren instruktör.

Kajak och Uteliv erbjuder utöver paddlingen, också grundläggande kunskaper i friluftsteknik, perfekt för dig som är redo för längre övernattningsturer. Inspiration, tips och nya insikter som gör dig till en bättre och självsäkrare paddlare, lär dig välja rätt tältplats och laga mat på stormköket.

För dig som inte är riktigt redo att paddla själv erbjuder Kajak och Uteliv flertalet guidade turer av olika längd. Allt från halvdagars familjeturer till tredagars övernattningsturer i tält, där du tillsammans med en rutinerad guide får uppleva Stockholms skärgård när den är som bäst och njuta av smultronställen som du kanske inte hade hittat till själv.

Kajak och Utelivs uthyrning på Gräddö erbjuder ett stort utbud av kajaker, både singelkajaker och dubbelkajaker. Här finns flera olika märken och modeller och alla möjligheter att hitta en den rätta kajaken för just dig och din tur. I närheten av uthyrningen finns det också två caféer, en mataffär och en pizzeria, liksom parkeringsplats mot avgift.

SUP – stå upp för att öka din balans

Att träna upp balanssinnet är nyttigt för oss alla, i både vardagsliv och träning.
Unna dig en dag med SUP, så blir du snabbt kompis med både brädan och balansen. Sedan 2012 erbjuder Kajak och Uteliv denna populära aktivitet, i form av både kurser och uthyrning av SUP-brädor. Stand up paddling, med förkortningen SUP, kan enklast förklaras med att du står upp på en stor surfbräda, och tar dig fram med hjälp av en paddel med långt skaft.

Brädan, som påminner om en vanlig surfbräda, har bra flytkraft och kursstabilitet vilket bidrar till att du med relativ enkelhet kan stå upp och paddla. Med SUP kommer mångsidighet och valmöjlighet. Du kan ta dig an stora vågor, strömmande vatten och äventyrliga forsar eller lugnt paddla på slätvatten och samtidigt utforska nya naturområden längs vägen.

Ett härligt färdsätt, som håller dig i trim, övar upp din balans, och stärker upp dina muskler. Det går även utmärkt att ”suppa” med yngre barn, så länge som barnet sitter still på brädan mellan dina ben. En rolig aktivitet med bra träning på flera nivåer för såväl den ovane som rutinerade paddlaren.

Prisexempel Stand Up Paddle kurs: 350 kr

Allt detta ingår: SUP bräda, paddel, flytväst, våtdräkt, välutbildad instruktör och kursintyg. Kursen avser 1,5 timme och lär dig grunderna i SUP paddling.

Läs mer om Kajak och Uteliv och boka din kajaktur här.

 

Jennie Nysted Frilansskribent och gruppträningsinstruktör

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.