Saftig banankaka med choklad, pekan och havssalt

banankaka med choklad

Har du bruna bananer hemma? Passa på att baka en saftig banankaka med choklad och pekan. Ett enkelt recept för fika med naturligt hälsosamma och smarriga ingredienser.

Choklad och banan är ett kombo som gifter sig perfekt. Lägger du sen till knaprig pekan – ännu bättre. Och en banankaka med choklad som både ger näring och njutning är drömmen. Receptet får du av Chloe och Melody, två systrar som står bakom populära profilen “Semmeljakten” på Instagram, med mer än 9 tusen följare. Följ deras konto för fler hälsosamma godsaker och prova denna hälsosamma banankaka med choklad!

banankaka med choklad

Saftig banankaka med choklad

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl havregryn
  • 3 mogna bananer
  • 1,5 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 msk bakpulver
  • 0,5 dl rapsolja
  • 8 st dadlar
  • 3 dl pekannötter
  • Några hela pekannötter, bananskivor och havssalt till toppning

Gör så här:

  1. För det första mixa ägg, bananer, havregryn, olja och dadlar till en jämn smet i en matberedare.
  2. För det andra tillsätt grahamsmjöl, kakao, salt och bakpulver och fortsätt mixa till en härlig choklad smet.
  3. Därefter rör i grovhackade nötter i smeten.
  4. Sedan häll smeten i en form med bakplåtspapper.
  5. Sedan strö över pekannötter, bananskivor och havssalt.
  6. Till slut grädda i ugnen 175 grader ca 20-30 min.
banankaka med choklad
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Saftig banankaka med choklad, pekan och havssalt

Måltid Efterrätt
Tag banankaka, banankaka med choklad

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 1 dl grahamsmjöl 
  • 2 dl havregryn
  • 3 st mogna bananer
  • 1,5 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 msk bakpulver
  • 0,5 dl rapsolja
  • 8 st dadlar
  • 3 dl pekannötter
  • Några hela pekannötter bananskivor och havssalt till toppning

Instruktioner

  • Mixa ägg, bananer, havregryn, olja och dadlar till en jämn smet i en matberedare.
  • Tillsätt grahamsmjöl, kakao, salt och bakpulver och fortsätt mixa till en härlig choklad smet. 
  • Rör i grovhackade nötter i smeten.
  • Häll smeten i en form med bakplåtspapper.
  • Strö över pekannötter, bananskivor och havssalt.
  • Grädda i ugnen 175 grader ca 20-30 min.

Gillar du banan så rekommenderar vi även:

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg