Go Back
banankaka med choklad
Print Pin
Inga betyg än

Saftig banankaka med choklad, pekan och havssalt

Måltid Efterrätt
Tag banankaka, banankaka med choklad

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 1 dl grahamsmjöl 
  • 2 dl havregryn
  • 3 st mogna bananer
  • 1,5 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 1 msk bakpulver
  • 0,5 dl rapsolja
  • 8 st dadlar
  • 3 dl pekannötter
  • Några hela pekannötter bananskivor och havssalt till toppning

Instruktioner

  • Mixa ägg, bananer, havregryn, olja och dadlar till en jämn smet i en matberedare.
  • Tillsätt grahamsmjöl, kakao, salt och bakpulver och fortsätt mixa till en härlig choklad smet. 
  • Rör i grovhackade nötter i smeten.
  • Häll smeten i en form med bakplåtspapper.
  • Strö över pekannötter, bananskivor och havssalt.
  • Grädda i ugnen 175 grader ca 20-30 min.