Så kan du påverka din hälsa – 10 enkla knep

Hur mår du? Hur mår din kropp? Har du rutiner att återgå till som du mår bra av eller söker du ny inspiration till hösten. Här ger vi dig till enkla knep som gör stor skillnad för din hälsa.

För att behålla en skön känsla och energi behöver vi ta hand om både vår inre och yttre hälsa. Vi lever i en tid där det är lätt att glömma oss själva och stressa igenom vardagen utan att stanna upp känna efter, det är viktigt. Att ta hand om oss för att orka hålla igång och må bra. Både vårt inre och yttre hälsa behöver kärlek och vi är alla olika, fungerar på olika sätt, så här hittar du flera förslag att välja mellan. Vad behöver du?

Så kan du påverka din hälsa – 10 enkla knep

1. Naturen

Kanske enklaste och bästa kortet – helt gratis. Ta en promenad längs sjön i den krispiga luften och de färgglada löven eller en pulshöjande löprunda.

2. Gymmet

En miljö full av energi. Navigera dig fram mellan vikter och maskiner på gymmet, känn svetten och endorfinerna kicka igång. Dessa brukar framkalla lyckorus, något vi verkligen mår bra av.

3. Gemenskap

En ofta bortglömd hälsofaktor. Hitta sammanhållningen med andra deltagare i gruppträningssalen och peppa varandra. Samhörighet och samtal med likasinnade kan vara fantastiskt motiverande och inspirerande.

4. Varva ner

Det är lätt att tänka ”träning” för mer energi, men avkoppling är minst lika viktigt. Varva ner efter en hektisk dag på yogamattan till lugna toner.

5. Läs

Oavsett om det är en i traditionell form eller du lyssna på en ljudbok lugnar det sinnet. Hitta en bok som fångar ditt intresse och sätt dig bekvämt i den sköna fåtöljen en mörk höstkväll med tända ljus och en skön filt. Eller lyssna på en under din promenad?

6. Skäm bort dig själv

En dag på spa gör mirakel. Eller unna dig en behandling, som massage eller ansiktsbehandling? Det behöver inte vara så stort och märkvärdigt, men ge precis den paus du behöver för nya krafter.

7. Undvik matstressen

Stress över lag är vår största folksjukdom, men går att minska med små knep. För att slippa matstressen i vardagen kan du t.ex. ta söndagen till att förbereda allt så finns de färdigt under veckans alla dagar. Annan smart hjälp kan vara en matkasse med både idéer och ingredienser.

8. Date

Boka in en date med en vän eller din partner. I en vardag som rullar på är de skönt att veta att de finns en tid under veckan som bara är er tillsammans

9. Ordning i hemmet

Rensa hemma, lite i taget. Extra prylar i hemmet kan skapa onödig stress och irritation.

10. Ett varmt bad

Tappa upp ett bad och tänd lite ljus, njut. Så enkelt och välgörande.

Text av: Carolin Tolinsson

Fler lästips för din hälsa:

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.