Så bygger du styrka i hela kroppen med en övning – 3 övningar i 1 med skivstång

Så bygger du styrka i hela kroppen med en övning

I den här filmen visar jag hur du bygger styrka i hela kroppen med en kombinationsövning med skivstång. Kanon för dig som vill bli funktionellt stark, hålla uppe tempot i träningen med kort vila och smidig övergång mellan seten – utan att behöva lasta om den på grund av att du är olika stark i olika muskler.

Om du vill bli stark i hela kroppen är basövningar med skivstång kanon. De ger tidseffektiv träning där hela kroppen samarbetar för att lyfta, dra, pressa, rotera eller vilken rörelse du nu gör. Och när du väl fått grepp om en skivstång kan du både spara tid och energi från att springa runt på gymmet genom att köra hela ditt träningspass med den.

I den här övningen visar jag hur du bygger styrka i hela kroppen genom att du verkligen kan lasta på tungt på stången men ändå orka hålla bra teknik vid en övning med fokus på ben, överkropp och magen med samma vikter.

3 övningar i 1 med skivstång

1. Marklyft – med brett eller smalt mellan fötterna beroende på hur bred du vill ha din…

2. Push-up – med brett eller smalt grepp. Gärna samma som vid marklyft för en snabb övergång.

3. Maghjul – på knä eller tå. Hitta den variant som utmanar men där du ändå orkar..

Upplägg: Kör som jag i filmen – en repetition av varje i en cirkel x 10, alternativt gör 10 repetitioner av varje övning efter varandra. Vila en minut och upprepa förslagsvis 4 varv (eller ännu fler set för ett snabbt powerpass med enbart dessa övningar).

Lycka till!

Text och foton: Anna Lissjanis, personlig tränare och Content Manager på SportHälsa.

Behöver du hjälp att hitta rätt bland olika träningsanläggningar, tips på häsloinriktade restauranger, spa, kliniker, jobb och utbildningar inom hälsa – missa inte vår hälsoguide! 

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration inom träning, hälsa och skönhet.

 
Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.