Så återupplivar du hösttrött hud i 4 enkla steg

När oktobermörkret sänkt sig och de energigivande soltimmarna blivit allt färre, är det inte bara du som blir trött. Bristen på naturligt C- och D-vitamin kan också göra din hud blek, livlös och hösttrött. Ta hand om den lite extra, här i fyra enkla steg.

Så återupplivar du hösttrött hud i 4 enkla steg

1. Rengör, skrubba och peela dig mjuk

Börja med att rengöra din hy ordentligt. Här kan en skonsam tvål tillsammans med en ansiktsborste göra underverk och verkligen rengöra huden på djupet. Prova gärna en intensivt vårdande tvål baserad på naturliga oljor. De naturliga ingredienserna gör tvålen mild och återfuktande, perfekt lämpad för torr och känslig hud.

Du kan också använda ansiktsborsten tillsammans med vatten eller rengöringslotion för att avlägsna smink, smuts och döda hudceller. För en skonsammare skrubb kan du också använda en tvättlapp i bomull. Regelbunden peeling ger ökad blodcirkulation och mjuk, fast hy, med mer lyster som resultat. Dessutom aktiverar du samtidigt kroppens nybildning av kollagen.

2. Återfukta din med ansiktsmask och C-vitamin

Få saker återuppväcker torr hy som en äkta lermask som både rengör, återfuktar och avlägsnar döda hudceller. Här kan en ekologisk ansiktsmask vara att föredra, gärna med den ekocertifierade, vita leran, Kaolin, som huvudingrediens, då den är helt befriad från tillsatser. Den är samtidigt rik på mineraler och balanserar upp hudens talgproduktion. För ytterligare återfuktning är ett näringsrikt och vitaminbaserat serum ett bra komplement. Välj gärna ett serum rikt på vitamin C, då det också innehåller mycket antioxidanter. Applicera med fördel innan din vanliga ansiktskräm.

3. Koppla av med ett renande detoxbad

Unna dig ett avkopplande bad och mjuka upp stela muskler med ett ekologiskt badsalt. Perfekt lindring mot ledvärk eller nedvarvning efter ditt träningspass. Prova gärna ett örtbaserat salt som innefattar magnesium, bikarbonat och eteriska oljor. Magnesium tas upp direkt av huden och ger en naturligt utrensande, detoxeffekt. Prova också gärna att tillsätta detoxsaltet i ditt fotbad, för mjuka och glada fötter. Kom ihåg att dricka vatten efter ditt detoxbad, då du kan komma att eftersvettas en stund.

4. Avsluta med att återfukta.

Smörj in hela kroppen med en väldoftande och mjukgörande bodylotion.  Unna dig en god natts sömn – vakna som en ny människa.

Ekologisk hudvård – det klimatsmarta valet

Genom att aktivt byta ut dina skönhetsprodukter mot ett miljövänligare alternativ gör du gott både för din hud och naturen. Kan du till exempel byta ut din vanliga handtvål, mot en helt ekologisk, har du gjort skillnad. På Ekobay Store hittar du ekologisk tvål, peeling och bodylotion tillsammans med en rad andra vardagsprodukter, kläder och inredning.

Ekobay Store grundades i Västervik av Karin och Jonas Carlsson, som också driver företaget, med ekologisk och miljövänlig inriktning. Med hållbarhet och hög kvalitet som ledstjärna är målet nu, precis som då, att fler kunder enkelt skall finna klimatsmarta alternativ i sin vardag.

Långsiktigt finns också planer på att bygga upp en fysisk butik, som även innefattar livsmedel, färsk- och torrvaror.

– Det ska vara enkelt och tryggt att handla hos oss. Att hitta bra, hållbara produkter kräver mycket kunskap och tid, vilket vi inte alltid har, säger Karin.

-Vi ville därför samla allt man vill handla under ett tak, med inriktningen ekologiskt och miljövänligt. Det är så vi vill bidra till samhället och världen. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.


För en hållbar livsstil

 

Läs mer om Ekobay Store och deras miljövänliga sortiment här!

 

Jennie Nysted
Frilansskribent

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.