Den småvilda PT:n och kostrådgivaren Camillla Johansson har komponerat ihop en smarrig västerbottenspaj på LCHF-vis. Ta del av receptet här.
Vi slungar oss tillbaka i matsnack och tar ett recept till. Jag äter low carb för att min mage fungerar bättre plus att det är automatiskt glutenfritt (oftast). Samt att det faktiskt är väldigt lätt att komma på hälsosamma recept i ämnet. Som sagt så älskar jag att briljera i köket och mitt mission är att visa världen att hälsosam mat är ALLTID godare än ohälsosam mat.
I dag blev jag okontrollerbart sugen på Västerbottenspaj och kräftor. Så fick det bli, a la LCHF.
Innehållet:
340 g riven västerbottenost
3 ägg
3 dl laktosfri grädde
en nypa salt.
I pajformen ringlade jag olivolja och mandelmjöl innan jag hällde i ovanstående smet. Det var en stor form så pajen var tunn, 175 grader i ca 20 minuter. Längre om du har en pajform med högre kanter.
Servera med kräftstjärtar och oliver, samt färska kryddor. ÄÄÄÄNJOJ MY FRIENDS!
Text och bild: Camillla Johansson
Läs mer av henne här.