Pulspass med kroppsvikt - 6 övningar i film

pulspass

Du måste inte springa för att få effektiv träning för hjärtat. Att hoppa höjer till exempel också pulsen, eller att kasta och jobba med stora muskelgrupper. Här visar vi dig 6 övningar för ett pulspass som passar bra på liten yta.

Världens absolut bästa träningsredskap bär du med dig dagligen – din egen kropp! Och tillsammans med någon annans kropp blir träningen extra rolig. Veckans träningsfilm är ett pulspass där Anna Lissjanis och Lisa Johansson visar dig 6 övningar att träna på egen hand eller ihop med en kompis. Allt du behöver är din egen kroppsvikt och en pinne/käpp/klubba och varannan övning höjer pulsen, varannan bygger styrka och rörlighet.

Pulspass – 6 övningar med kroppsvikt

1. Hopp / push-ups

2. Squat to knee

3. Mountainclimber jump

4. Magliggande rodd

5. Slam ball

6. Push-up med bollrull

Förslag på upplägg: Gör 6 repetitioner av varje och gå vidare till nästa. Upprepa 6 varv med 1 minuts vila mellan varje varv.

Lycka till om du testar!

 

Övningar: Anna Lissjanis och Lisa Johansson, personlig tränare och en av våra toppbloggare här på SportHälsa.

Text och film: Anna Lissjanis, Content Manager på SportHälsa.

 

Behöver du hjälp att hitta rätt bland olika träningsanläggningar, tips på häsloinriktade restauranger, spa, kliniker, jobb och utbildningar inom hälsa – missa inte vår hälsoguide!

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration inom träning, hälsa och skönhet.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.