PT:ns tips: Två grymma övningar för bröst och biceps!

PT:ns tips: Två grymma övningar för bröst och biceps!

Den här övningen är grym för att träna upp styrkan i bröstmuskulaturen. Här visar Milomir Stevanovic och Gianna Troyse hur du gör – steg för steg.

Texten nedan är från deras blogg.

Milomir utför en grym övning för att träna bröstmuskulaturen. Slutfasen är att du möter dina händer med raka arman framför bålen.

När du för armarna bakåt så tänk på att inte ”tappa” armbågarna nedåt mot golvet! Ha dem i en fin vinkel, tänk: hand, armbåge och axel i en linje parallellt med golvet. 


Bicepscurls är en bra övning att variera med. Vi kör görna med denna typ av stång på övningen för att komma åt biceps bättre och få en mer ”naturlig” rörelse för armarna. 

Glöm inte bort att hålla bålen spänd i övningen. Se till att du har ett bra fotfäste samt står med axlarna bakåt och skuldrorna ihop. Det är biceps som ska jobba så undvik att svinga upp stången, sänk vikterna istället om det är för tungt. 

Ett bra tips för att bygga upp din styrka är att köra excentriska bicepscurls, alltså att någon hjälper dig upp med vikten och du tränar genom att bromsa vikten när du för den nedåt. På så sätt bygger du styrka för att klara bicepscurlen i dess helhet. Att träna upp bröst och biceps är en del av att bygga en starkare kropp och är jätteviktiga muskler för bland annat boxningen. En jämn fördelning är det viktigaste och att man är balanserad i muskulaturen. Så dessa två övningar är en del av ett större pass som vi gjorde på gymmet!

Nu ska vi iväg och träna igen efter en bra arbetsdag! Boxning för Milomir och fitness för Gianna eftersom hon inte hann till boxningsträningen idag 🙂 

Text: Gianna Troyse, bearbetad av redaktionen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.