Palak paneer butter masala – indiskt, gott vegorecept

Palak paneer

Indisk mat är populär för sina härliga, smakrika kryddor. Vegetariska palak paneer butter masala inget undantag.

Variera dina egna klassiska rätter med mat från det Indiska kötet. Till din Meatfree Monday eller en annan passande dag bjuder Vegokäk dig på Palak paneer butter masala, ett indiskt vegorecept fullt av smak och näring.

Palak paneer butter masala

Ingredienser, 4 portioner:

  • 1 gul lök
  • Olja att steka i
  • 2 vitlöksklyftor
  • Färsk ingefära
  • 300g frusen bladspenat
  • 0,5 tsk salt tiöö spenaten
  • 2 msk garam masala
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 dl tomatpure 
  • Ca 4 dl vatten
  • 3 msk socker
  • 1,5 msk malt- eller rödvinsvinäger
  • 400 g paneer + salt
  • 300 g romantictomater
  • 1 dl grädde
  • 75g smör

Gör så här:

  1. Först finhackar du gul lök, vitlök och färsk ingefära.
  2. Därefter stek du gul lök på medelhög värme i en stor stekpanna med höga kanter i olja tills den får lite färg.
  3. Håll ner den frysta spenaten och rör runt under tiden som den tinar. Fös spenaten åt sidan när alla iskristaller är borta. Fyll på sedan med en skvätt olja och håll ner vitlök och ingefära som får steka med i någon minut utan att ta färg.  Blanda sedan med spenaten och strö över 0,5 tsk salt. Krydda spenaten med garam masala, spiskummin, korianderpulver, chilipulver och gurkmeja.
  4. Sedan kläm ut tomatpure i stekpannan, blanda och fyll på med vatten. Därefter häll i socker och vinäger. Efter låt stå och puttra på låg värme och fortsätt med resten av maten under tiden.
  5. Därefter halvera tomater och tärna paneer fint. Strö sedan ett jämnt lager salt över paneer kuberna, som annars är helt osaltade. 
  6. Ha ner grädde och smör som får smälta i stekpannan. Fyll på med tomater och paneer. Rör runt. Låt stå och puttra i några minuter, tills tomaterna är mjuka och paneern varm. Till slut smaka av! 
  7. Servera sedan med ris och färska örter om du har.
Palak paneer
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Palak paneer butter masla

Måltid Lunch, Middag
Tag indiskt, Lunch, middag, vegetariskt, vego
Specialkost Vegetariskt

Ingredienser

  • 1 st gullök
  • Olja att steka i
  • 2 st vitlöksklyftor
  • färsk ingefära
  • 300 g frusen bladspenat
  • 0,5 tsk salt till spenaten
  • 2 msk garam masala
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk korianderpulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 3 msk socker
  • 1,5 msk malt eller rödvinsvinäger
  • 400 g paneer + salt
  • 300 g romantictomater
  • 1 dl grädde
  • 75 g smör

Instruktioner

  • Finhacka gul lök, vitlök och färsk ingefära.
  • Stek gul lök på medelhög värme i en stor stekpanna med höga kanter i olja tills den får lite färg.
  • Håll ner den frysta spenaten och rör runt under tiden som den tinar. Fös spenaten åt sidan när alla iskristaller är borta. Fyll på med en skvätt olja och håll ner vitlök och ingefära som får steka med i någon minut utan att ta färg.
  • Blanda sen med spenaten och strö över 0,5 tsk salt. Krydda spenaten med garam masala, spiskummin, korianderpulver, chilipulver och gurkmeja.
  • Kläm ut tomatpure i stekpannan, blanda och fyll på med vatten. Häll i socker och vinäger. Låt stå och puttra på låg värme och fortsätt med resten av maten under tiden.
  • Halvera tomater och tärna paneer fint. Strö ett jämnt lager salt över paneer kuberna, som annars är helt osaltade.
  • Ha ner grädde och smör som får smälta i stekpannan. Fyll på med tomater och paneer. Rör runt. Låt stå och puttra i några minuter, tills tomaterna är mjuka och paneern varm. Smaka av!
  • Servera sen med ris och färska örter om du har.

För fler läckra, hälsosamma recept – följ inspirerande Vegokäk här!

Mer recept hittar du här:

5 GODA OCH NYTTIGA RECEPT

5 NÄRINGSRIKA RECEPT TILL HELA DIN VECKA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.