Krispig torsk med hasselbackssötpotatis

hasselbackssötpotatis
Inga betyg än
Gå till recept Skriv ut receptet

Önskar du en middag som är både hälsosam, lättlagad och uppskattas av hela familjen? Då är krispig torsk med hasselbackssötpotatis ett perfekt alternativ.

Krispig torsk med hasselbackssötpotatis är ett utmärkt, hemlagat alternativ för dig som älskar fish and chips. En maträtt är full av smak och textur, dessutom enkel att tillaga och som garanterat blir succé för alla åldrar. Tänk dig torsk med ett knaprigt täcke och söta, mjuka hasselbackssötpotatis med frasig yta – en underbar kombination!

hasselbackssötpotatis

Krispig torsk med hasselbackssötpotatis

Ingredienser potatis:

  • 3 medelstora sötpotatisar
  • 3 morötter
  • Tunna skivor av smör
  • Salt & peppar
  • Ströbröd

Ingredienser torsk:

  • 3 tinade torskfiléer
  • 0,5 dl dinkelmjöl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 ägg
  • Ströbröd
  • Citronsaft
  • Grönsaker till maten
  • Brysselkål
  • Ärtor
  • Salladsgrönsaker

hasselbackssötpotatis

Gör så här:

Potatis

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela varje brysselkål i två och låt den sakta få koka upp i en kastrull.
  2. Skala sötpotatisarna och lägg täta snitt med en kniv längs med hela potatisen. Snitten ska gå igenom ca halva potatisen.
  3. Placera sötpotatisen i en form. Klyfta morötterna och placera runt om potatisarna.
  4. Skiva smör riktigt tunt med en vass kniv och lägg över sötpotatisarna.  Pudra över salt, peppar och ströbröd. Strö ävern ett tunt lager salt och peppar över morötterna.
  5. Placera i mitten av ugnen 20-30 minuter.
  6. Häll av brysselkålen när den är lagom mjuk.

Torskfiléer

  1. Förbered tre tallrikar. En med en mjölblandning bestående av en nypa salt och vitpeppar. Nästa tallrik/djuptallrik med ett uppvispat ägg och slutligen en tallrik med ströbröd.
  2. Hetta upp stekpannan med olja.
  3. (Om det behövs dela torsken i lämpliga bitar) Torka av torsken mot en bit hushållspapper och vänd den i mjölblandningen.
  4. Vänd fisken sedan i ägg och ströbröd innan den fräses på i stekpannan.
  5. Stek fisken ca 5 min på vardera sida och droppa citron över vardera sida på fisken.

Servera den frasiga torsken med spröd sötpotatis, morötter, kokt brysselkål, sallad och ev. lämplig dressing ex. gräddfil smaksatt med paprika och lök.

hasselbackssötpotatis
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Krispig torsk med hasselbackssötpotatis

Krispig torsk med hasselbackssötpotatis

Ingredienser

  • Ingredienser potatis
  • 3 medelstora sötpotatisar
  • 3 morötter
  • Tunna skivor av smör
  • Salt peppar
  • Ströbröd
  • Ingredienser torsk
  • 3 tinade torskfiléer
  • 0,5 dl dinkelmjöl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 ägg
  • Ströbröd
  • Citronsaft
  • Grönsaker till maten
  • Brysselkål
  • Ärtor
  • Salladsgrönsaker

Instruktioner

  • Torskfiléer
  • Förbered tre tallrikar. En med en mjölblandning bestående av en nypa salt och vitpeppar. Nästa tallrik/djuptallrik med ett uppvispat ägg och slutligen en tallrik med ströbröd.
  • Hetta upp stekpannan med olja.
  • (Om det behövs dela torsken i lämpliga bitar) Torka av torsken mot en bit hushållspapper och vänd den i mjölblandningen.
  • Vänd fisken sedan i ägg och ströbröd innan den fräses på i stekpannan.
  • Stek fisken ca 5 min på vardera sida och droppa citron över vardera sida på fisken.
  • Servera den frasiga torsken med spröd sötpotatis, morötter, kokt brysselkål, sallad och ev. lämplig dressing ex. gräddfil smaksatt med paprika och lök.

image3 - hasselbackssötpotatisEnjoy!

Fler kosttips och recept får du Isabelle Christiansson´s bok 101 Kostråd för viktnedgång, muskeluppbyggnad och god hälsa

101_Kost-205x300 - hasselbackssötpotatis

I boken får du nycklarna till viktnedgång, muskeluppbyggnad och god hälsa. På samma gång kommer kostråden hjälpa dig att minska risken att drabbas av cancer, hjärt- och kärlsjukdomar samt optimera hjärnans prestation. Psykisk hälsa och kroppens välmående är några av de viktigaste pusselbitarna i livet. Att må bra och ha energi sätter grunden för att du ska vara ditt bästa jag samt spilla över som en positiv spiral på livet i stort. Genom att må psykiskt och fysiskt bra kommer du få energi, ork, kreativitet och lust att göra det som du vill.

isabelle_port_bella - hasselbackssötpotatis

Recept: Isabelle Christiansson

Isabelle Christiansson är utbildad Näringsfysiolog från Stockholms Universitetet och Karolinska Institutet samt har läst till personlig tränare hos The Academy.Redan från barnsben har hon intresserat sig för träning och hållt på med bland annat ridning, hoppning, dans, gym, kampsport och cykling. Isabelle har cyklat Vätternrundan 300 km tre gånger, MTB vättern och Uppsala bike weekend med flera. Dessutom gillar hon hinderbanelopp och har genomfört både Ultimate OCR Åkersberga och Arena run. På Instagram kan du följa Isabelle som Belliblonkan!

Isabelle Christianssons böcker:

Fler lästips:

Commenter's avatar
Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.