Go Back
hasselbackssötpotatis
Print Pin
Inga betyg än

Krispig torsk med hasselbackssötpotatis

Krispig torsk med hasselbackssötpotatis

Ingredienser

  • Ingredienser potatis
  • 3 medelstora sötpotatisar
  • 3 morötter
  • Tunna skivor av smör
  • Salt peppar
  • Ströbröd
  • Ingredienser torsk
  • 3 tinade torskfiléer
  • 0,5 dl dinkelmjöl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 ägg
  • Ströbröd
  • Citronsaft
  • Grönsaker till maten
  • Brysselkål
  • Ärtor
  • Salladsgrönsaker

Instruktioner

  • Torskfiléer
  • Förbered tre tallrikar. En med en mjölblandning bestående av en nypa salt och vitpeppar. Nästa tallrik/djuptallrik med ett uppvispat ägg och slutligen en tallrik med ströbröd.
  • Hetta upp stekpannan med olja.
  • (Om det behövs dela torsken i lämpliga bitar) Torka av torsken mot en bit hushållspapper och vänd den i mjölblandningen.
  • Vänd fisken sedan i ägg och ströbröd innan den fräses på i stekpannan.
  • Stek fisken ca 5 min på vardera sida och droppa citron över vardera sida på fisken.
  • Servera den frasiga torsken med spröd sötpotatis, morötter, kokt brysselkål, sallad och ev. lämplig dressing ex. gräddfil smaksatt med paprika och lök.