Knaprig granola i stekpanna – enkelt, gott recept

granola_stekpanna

Granola har erövrat en stor del av müslimarknaden med sin härliga crunch. Här bjuder Martina ”Skippa Sockret” Norling på läckert knaprig granola i stekpanna – en riktigt smidig variant för dig som vill göra din egen.

Torsdag 22 augusti är det Internationella müslidagen, men ett kanske ännu godare sätt att fira är med Martinas recept på granola i stekpanna. Med endast honung som sötning och flera naturligt hälsosamma ingredienser som ger energi, mättnad, byggstenar och njutning. Dessutom en granola som är betydligt snabbare att göra än traditionella recept i ugn.

Knaprig granola i stekpanna – enkelt, gott recept

Ingredienser:

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl quinoapuffar
  • 1/2 dl linfrön
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 3-4 msk kokosolja
  • 2-3 msk honung alt. annan sötning efter smak
  • kanel, kardemumma, nejlika eller kryddor som du föredrar

Gör så här:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke med en valfri krydda.
  2. Smält kokosoljan i en stekpanna och häll sedan ner de torra ingredienserna. Tillsätt honung eller alternativ sötning efter smak och blanda.
  3. Rör regelbundet med medelvärme på plattan tills du fått en knaprig konsistens och gyllene färg på granolan.
  4. Låt svalna ordentligt och häll i en glasburk.
  5. Ät och njut till frukost, mellanmål, för crunch på glassen eller i salladen.

granola i stekpanna

granola_stekpanna
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Knaprig granola i stekpanna

Måltid Frukost
Tag granola, granola i stekpanna, hälsosam frukost, hemgjord granola, internationella müslidagen, musli, nyttig granola
Specialkost Paleo

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl quinoapuffar
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 3-4 msk kokosolja
  • 2-3 msk honung alt. sötströ. Dosera enl. smak
  • 1 tsk kanel, kardemumma eller annan favoritkrydda

Instruktioner

  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke med en valfri krydda.
  • Smält kokosoljan i en stekpanna och häll sedan ner de torra ingredienserna. Tillsätt honung eller alternativ sötning efter smak och blanda.
  • Rör regelbundet med medelvärme på plattan tills du fått en knaprig konsistens och gyllene färg på granolan.
  • Låt svalna ordentligt och häll i en glasburk.
  • Ät och njut till frukost, mellanmål, för crunch på glassen eller i salladen.

Recept Martina Norling. För fler läckra recept – följ hennes blogg Skippa Sockret här.

Gillar du Martinas granola i stekpanna kanske du även tycker om:

Commenter's avatar
Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.