Granola har erövrat en stor del av müslimarknaden med sin härliga crunch. Här bjuder Martina ”Skippa Sockret” Norling på läckert knaprig granola i stekpanna – en riktigt smidig variant för dig som vill göra din egen.
Torsdag 22 augusti är det Internationella müslidagen, men ett kanske ännu godare sätt att fira är med Martinas recept på granola i stekpanna. Med endast honung som sötning och flera naturligt hälsosamma ingredienser som ger energi, mättnad, byggstenar och njutning. Dessutom en granola som är betydligt snabbare att göra än traditionella recept i ugn.
Knaprig granola i stekpanna – enkelt, gott recept
Ingredienser:
- 2 dl havregryn
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl quinoapuffar
- 1/2 dl linfrön
- 1/2 dl kokosflingor
- 3-4 msk kokosolja
- 2-3 msk honung alt. annan sötning efter smak
- kanel, kardemumma, nejlika eller kryddor som du föredrar
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke med en valfri krydda.
- Smält kokosoljan i en stekpanna och häll sedan ner de torra ingredienserna. Tillsätt honung eller alternativ sötning efter smak och blanda.
- Rör regelbundet med medelvärme på plattan tills du fått en knaprig konsistens och gyllene färg på granolan.
- Låt svalna ordentligt och häll i en glasburk.
- Ät och njut till frukost, mellanmål, för crunch på glassen eller i salladen.
Knaprig granola i stekpanna
Ingredienser
- 2 dl havregryn
- 1 dl solroskärnor
- 1 dl quinoapuffar
- 0,5 dl linfrön
- 0,5 dl kokosflingor
- 3-4 msk kokosolja
- 2-3 msk honung alt. sötströ. Dosera enl. smak
- 1 tsk kanel, kardemumma eller annan favoritkrydda
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke med en valfri krydda.
- Smält kokosoljan i en stekpanna och häll sedan ner de torra ingredienserna. Tillsätt honung eller alternativ sötning efter smak och blanda.
- Rör regelbundet med medelvärme på plattan tills du fått en knaprig konsistens och gyllene färg på granolan.
- Låt svalna ordentligt och häll i en glasburk.
- Ät och njut till frukost, mellanmål, för crunch på glassen eller i salladen.
Recept Martina Norling. För fler läckra recept – följ hennes blogg Skippa Sockret här.