I form året om – måndagsmotivation med Lisa

I form året om - måndagsmotivation med Lisa

Vi är en vecka in i maj och sommaren skymtar i horisonten. Med den följer inte bara häng på uteserveringar, grillpremiär och mer utomhusvistelse, utan även löpsedlarnas ”kom-i-form”-rubriker. Vissa funkar kanske en period, men vi uppmuntrar hellre till långsiktig hälsa. Här med hjälp av Lisas 4 tips som håller dig i form året om.

Det är samma ramsa varje år som uppmanar dig att gå ner x antal kilo på extremt kort tid och på så sätt få den ”åtråvärda strandkroppen”. Tillhörande dessa rubriker finns vanligtvis en lista på vad du ska äta för att bränna fett och hur du ska träna för att få en platt mage.

De snabba quickfix-tipsen som frontar de flesta tidningar just nu har sällan eller aldrig har någon större verklighetsförankring. Om metoderna faktiskt funkade hade de ju inte behövt komma med nya råd varannan vecka, eller hur? Jag tänkte istället ge dig ett par tips på vad du kan göra som faktiskt funkar om du vill ha en välmående och glad kropp. En kropp som du kan vara stolt över oavsett årstid och säsong.

I form året om – Lisas 4 supertips 

– Hitta en träningsform som du tycker är rolig och som får dig att fortsätta med träningen – året runt. Det är mycket viktigare för resultaten att träningen utförs kontinuerligt än att upplägget är optimalt, om optimalt innebär att passen känns tråkigare och därför inte genomförs.

– Ät sådant som du mår bra av. Kroppen är smart, och lyssnar du på dess signaler blir det lättare att reglera hur du ska äta. Mår du inte dåligt av att äta gluten, laktos, mjölkprotein etc. så behöver du inte sluta med det bara för att någon tidningsrubrik säger så. Några grundtips är att basera din mat på riktiga råvaror framför processade varianter, att äta varierat och att äta färgglada saker. På den basen är enstaka undantag ingen världslig sak.

– Unna kroppen rörelse. Vi har ett behov och mår bra av att aktivera kroppen i vår vardag, och därför är det viktigt att vi rör oss även utanför den mer ansträngande träningen. 10 000 steg eller motsvarande motion är en bra grundpelare. Promenera en runda på lunchen, ta cykeln till jobbet, välj trappan framför hissen. Små steg gör stor skillnad i längden!

– Se på dig själv med uppskattning. Om du tycker om dig själv eller inte hänger inte på huruvida dina magrutor syns eller inte, utan det handlar om självkänsla och självacceptans. Öva på att se dig själv i spegeln och tänka att du är fantastisk precis som du är. Det kan vara svårt till en början, men även där – övning ger färdighet!

/Lisa

Text: Lisa Johansson, vars inspirerande blogg vi rekommenderar dig att följa här.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.