Höstens 5 hetaste hälsotrender

hälsotrender

Semesterlugnet sitter förhoppningsvis kvar i kroppen, men snart är vi tillbaka till vardagsruschen och det är dags att få in sunda rutiner. Här tipsar Hälsokedjan Life om höstens 5 hetaste hälsotrender för dig som vill skapa nya hälsosamma vanor.

Efter en sommar fylld med roligheter och lediga dagar är det många som hamnar i obalans när det kommer till rutiner. Det är inte ovanligt att lite mer onyttig mat och dryck är det som står på schemat medan träning och en hälsosam livsstil möjligen hamnar lite i bakgrunden. Life vill gärna hjälpa dig hitta tillbaka. Här genom att inspirera dig med roliga hälsotrender.

–Att semestern ställer till det för ens vardagliga rutiner är det nog många som upplever. Att komma tillbaka till sina hälsosamma rutiner eller att börja leva mer hälsosamt behöver dock inte vara svårt eller tråkigt. Att hålla koll på olika trender som florerar och hoppa på de som känns extra roliga gör att det kan kännas både roligare och mer motiverande att komma igång igen, säger Jeanette Engdahl, hälsorådgivare på Life.

Höstens hetaste hälsotrender

1. Ut på tur – aldrig sur

Någonting som verkligen blivit mer populärt det senaste året är att vistas utomhus så mycket som möjligt. Allt fler har utforskat de svenska skogarna och vandringslederna och därmed funnit ett nytt intresse i friluftslivet. Att vi går mot lite ruggigare tider behöver dock inte stoppa dig! Det gäller bara att följa det klassiska uttrycket ”kläder efter väder”. Räkna dina steg tillsammans med vänner, eller varför inte sätta upp ett gemensamt mål med kollegorna? Allt är roligare om man gör det tillsammans. 10.000 steg om dagen gör susen för ditt välmående och är ett lagom mål att förhålla sig till. Dessutom är det en perfekt smygstart för att komma tillbaka till träningsrutiner.

2. Boosta ditt immunförsvar

Att boosta immunförsvaret är en trend som funnits länge och som är här för att stanna. Men än mer viktigt blir det att tänka lite extra på när vi går från sommar till höst. Höstsnuva är ett klassiskt fenomen som kan vara en bov i din start för hälsosamma rutiner. Bunkra upp med mycket frukt och grönt och testa på olika kombinationer för att hitta den perfekta smoothien som du kan äta som ett mellanmål, eller till morgonkaffet.

3. Träna tillsammans

Efter ett helt år av distansering och hemmaträning börjar det klia i fingrarna efter att få umgås i grupp. Hemmaträning i all ära, men nu när de flesta fått vaccin och restriktioner lättas börjar det bli dags för att ansluta till ett härligt träningsgäng. Det kan kännas enklare att komma igång med träningen och hälsosamma mönster om du får med dig fler på samma tåg! Vill ni verkligen få en kickstart inför hösten kan ni tillsammans köra ett bootcamp, antingen på egen hand, eller med en PT.

4. Mindfulness

Mer än ett år med jobb hemifrån, vardaglig stress och oro för läget i världen och att inte få utlopp för sitt sociala behov har självklart satt sina spår. Du har haft mer tid att reflektera över vad som är viktigt och vad du mår bra av. Det har lett till att fler fokuserar på att ta hand om knoppen. Mindfulness innebär att du fokuserar på nuet och genom exempelvis meditition kommer ner i varv och minskar stressen. Det finns massa olika appar att testa som kan vägleda dig till att hitta hur just du finner mindfulness!

Sunda, smarta hälsotrender vi hoppas kan inspirera. Ta hand om dig!

Källa: Life, Nordens ledande hälsokedja. Hos dem får du personlig rådgivning av kunniga hälsorådgivare som ger dig tips och råd för en bättre balans i livet. I 345 butiker i Finland, Norge och Sverige samt e-handel finner du ett noga utvalt och aktuellt sortiment med produkter av hög kvalitet för din hälsa. Allt ifrån kosttillskott till naturlig hudvård, vetekuddar och hälsosamma livsmedel för att du ska kunna må bättre och leva ett lyckligare liv.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Sporthälsa