Sveriges 5 bästa retreats med Yoga och Mindfulness

För att komma i balans, hitta dig själv eller vila upp dig mentalt kan yoga och mindfulness vara fantastiska verktyg. På olika retreats får du lyxigaste vägledningen, samtidigt som du helt kan fokusera på dig själv.

Efter- eller inför en intensiv arbetsperiod är det nyttigt att ta hand om både kropp och själ. Här guidar vi dig till några av Sveriges yoga- och mindfulnessretreats som får dig att må bra på riktigt, inifrån och ut.

Guide till 5 av Sveriges bästa retreats med yoga och mindfulness

yoga

Lugna yogaretreats vid vattnet med YogaMana

YogaMana är en av de aktörer som allra längst erbjudit yogaretreats i Stockholmstrakten och alltid precis vid vattnet. Uppmärksammade, omskrivna och hyllade är framförallt deras skärgårdsretreats på vackra ön Idöborg i Stockholms ytterskärgård liksom de många sparetreats som de erbjuder på bättre hotell.

Ett retreat med YogaMana är en transformerande upplevelse för djup återhämtning. Förutom många sköna yogapass erbjuds alltid spännande gästföreläsningar, bastu, bad, massagebehandlingar, hemlagad och näringsrik mat.

Under retreaten utförs ManaYoga® (Funktionell Medicinsk Yoga) bestående av andnings- och avslappningsövningar, mjuka rörelser och meditation som alla kan göra oavsett tillstånd. Yogaterapeut Madeleine Wilhelmsson är civilingenjören som läkte sig själv från utmattning, whiplash och sköldkörtelbesvär med hjälp av yoga och leder dessa retreats. Madeleine har även tagit fram den uppskattade appen ManaYoga och är grundaren till Självläkningsterapeutprogrammet – STP® i vilket hon tillsammans med läkare, forskare och näringsexperter utbildar självläkningsterapeuter. Utbildningen finns till för alla som vill utbilda sig i kombinationen yoga, kost, näring och livsstil utifrån funktionsmedicinska grunder.

För mer info kontakta YogaMana på [email protected]  ring +46 70 62 70 530 eller besök hemsidan www.yogamana.se

YogaManas studios hittar du på Sibyllegatan 67 samt Danderydsgatan 2 på Östermalm i Stockholm.

Kollbergggården – en plats för vila och aktiviteter för kropp och själ

Kollberggården ligger mitt i vackra och unika öländska landskapet. Det är en familjär plats för att hitta lugnet och aktiviteter för att kropp och själ ska må bra. Yoga och meditation är en central del. Du möts av stillhet och en studio som är lika vacker som vilsam. Utanför har du Ölands vackra natur och islandshästar som strosar runt.

Det finns ett stort utbud av yoga och meditation. Du kan rida på islandshästar, hyra stuga eller boka konferens. I en del retreats ingår det att rida islandshästar vilket är ett populärt inslag. Du kan även skräddarsy din egen helg om så önskas. Ibland anordnas yoga- och träningsweekends med träningsprofiler. Under sommaren finns det möjlighet för drop-in yoga för den som vill komma över dagen eller har hyrt en stuga.

Här (länk till hemsidan) kan du läsa mer om retreats, kurser och workshops under 2021 eller maila [email protected]

Hitta lugnet och kreativiteten på Kärlingesund Retreat Center

Kärlingesund Retreat Center ligger i Bohuslän, mitt i ett naturreservat några hundra meter från vattnet. En plats för kreativitet, samtal, möten, personlig utveckling, återhämtning, stillhet, tystnad och inspiration. Platsen har vackra inslag både utomhus och inomhus. Betesmark, gamla ekar och många promenadstigar. Inomhus en estetisk och mysig miljö som utstrålar lekfullhet och harmoni. Här kommer du ner i varv och samlar kraft och energi både kroppsligt och själsligt. Det erbjuds retreater och workshops i yoga, shamanistisk visdom och kurser i Zen Coaching.

Det finns även möjlighet att hyra deras retreat center för event, kurser eller konferens. Läs mer om Kärlingesund Retreat Center och vad de erbjuder dig här!

Yoga, Yogastudion Umeå, Granö Beckasin, Moa Westman

Finn lugnet med Yogaretreats Norrland

Tänk dig en hel helg där du bara behöver fokusera på dig själv. Du bor vackert, äter gott, får vila, andas, och bli guidad genom välgörande yogapass. Runtomkring dig Norrlands vidder, höga himlar, lugn.

Just det vill Yogaretreats Norrland ge dig. I byn Granö i Västerbotten erbjuder vi yogaretreathelger med olika inriktning för allt från nybörjare, seniorer till erfarna. Här upplever du yoga, naturen, återhämtning och dig själv.

Alla måltider under retreatsen tillreds och serveras på plats i den mysiga restaurangen. Lokala råvaror, fin kvalitet och ekologiskt är ledord, och all mat som serveras under retreaten är vegansk.

För information, datum och anmälan, gå in på: yogaretreatsnorrland.se eller yogastudionumea.se

yoga

Aktiv avspänning, yoga, andning och egenvård i Bohuslän

Släpp taget om vardagen, stanna upp, andas ut, varva ner, njut och fyll på! Gullnäsgården kurs och retreatgård ligger underbart naturskönt och avskilt vid havet på Tjärnö, i norra Bohuslän nära Strömstad. Här får du inspiration till ökad livskraft, rekreation och medvetenhet. Du erbjuds kurser och retreater med mycket erfarna kursledare i bl.a. aktiv avspänning, andning och egenvård, yoga/meditation, mindfulness, qi gong, Biodanza, kvinnoretreat samt olika meditations retreater och tystnad.

Det finns även möjlighet att hyra stuga, ha egen retreat, vandra, cykla, ro, paddla, bada, basta, vila, samla kraft, få inspiration, njuta av naturen, tystnaden och friheten. Gullnäsgården har en helhetssyn på människan, uppskattar naturen och har en vegetarisk ekologisk livsstil.

Det är många som har njutit av detta genom åren och en del ser Gullnäsgården som sitt sommarparadis. Gullnäsgården är en pionjärgård inom andning och rörelse sedan 1963.

Välkommen att ta del av detta du med! Läs mer här.

Fler relaterade lästips:

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras