Guide till Sveriges bästa Yoga- och Mindfulness Retreats

Det pratas ofta om att komma bort från vardagsstressen, men hur gör man det på bästa sätt egentligen? Svaret är Yogaretreat. 

Ta några dagar och fyll på med lugn, energi och harmoni. Det spelar ingen roll om du är erfaren eller nybörjare – alla kan yoga, alla behöver rensa själen ibland och alla borde lära sig mer om mindfulness. Vi har listat några av de bästa yogaretreats Sverige har att erbjuda.

Guide till Sveriges bästa Yoga- och Mindfulness Retreats

Yogaretreats

Yogaretreats Norrland, flera datum – Västerbotten

Tänk dig en hel helg där du bara behöver fokusera på dig själv. Du bor vackert, äter gott, får vila, andas, och bli guidad genom välgörande yogapass. Runtomkring dig Norrlands vidder, höga himlar, lugn.

Just det vill vi på Yogaretreats Norrland ge dig. I byn Granö i Västerbotten erbjuder vi yogaretreathelger med olika inriktning för allt från nybörjare, seniorer till erfarna. Här upplever du yoga, naturen, återhämtning och dig själv.

Alla måltider under våra retreats tillreds och serveras på plats i vår mysiga restaurang. Lokala råvaror, fin kvalitet och ekologiskt är ledord, och all mat som serveras under retreaten är vegetarisk.

Information, datum och anmälan: yogaretreatsnorrland.se eller yogastudionumea.se

Vara medveten, 16-19 augusti – Småland

Är du redo att öppna upp till mer lätthet och livsglädje? Lars och Marika Tapper är Flödesexperterna som är här för att väcka kärleken på vår jord genom flödesträning, som är det självklara valet om du vill uppleva Medveten Närvaro. Deras engagemang, ödmjukhet och transformationskapacitet är helt unik.

4 dagars-retreaten kommer att bidra med upplevelsen av Medveten Närvaro, inre frid, Flödesaktiveringar och meditationer. Du kommer bli vägledd rakt in i flödesenergin som frigör, helar, läker och öppnar upp till nya val och nya möjligheter som du kan använda i din vardag resten av ditt liv.

Lär dig den framgångsrika träningen och anmäl dig på varamedveten.se/retreat

Yoga Brus, 11-12 augusti – Skåne

– För mig är det viktigast med äkthet, säger Anna Brus. Därför kan alla delta på min yoga. Eftersom jag inte bara är yoga – och meditation lärare utan också driver Reikikurser, Shamanism och andlig vägledning så finns inga tvivel om hur vi hittar sanningen, förklarar Anna.

Anna guidar intuitivt med en ren och klar helande energi. Annas yogaretreat lämnar efter sig en känsla av gudomlig livskraft.

Fantastiska BLENHEIM RETREAT, ett paradis i Skåne mellan Trelleborg och Malmö erbjuder allt inom yoga, meditation, vila, återhämtning, reflexion, självutveckling, behandlingar och andlighet. En magisk plats att bjuda in trohet, balans och inre frid.

Läs mer om Anna Brus och hennes olika yogaretreats på yogabrus.com

yogaretraet

Yoga Retreat – nystart! Flera datum – Sörmland/Närke

Tänk dig att du hade kraft och lust att göra allt du vill, vilken känsla! Medicinsk yoga och meditation är en väg att hitta detta, genom bl.a. enkla andningsövningar. Det är verkligen en investering i dig själv.

På Själalyfts yogaretreat i vacker, rofylld miljö får du lära dig att vara i stunden och känna dig nöjd med dig själv, sakta ned tempot, komma bort från vardagen, bli ompysslad. Med individanpassad undervisning får du lära dig sänka din stressnivå. Vi äter fräsch vegetarisk mat, promenerar, yogar, myser och blir fyllda av positiva intryck och massa ny energi. Dags för förändring? Häng med!

Mer information och anmälan på sjalalyft.nu

Hållö Retreat, 13-15 juli – Bohuslän

På Natur & Yogaresor är målet att kombinera yoga med naturen. Att skapa en härlig atmosfär där tankar, livskraft och energi tillsammans är drivkraften och visionen.
På naturreservatet Hållö är ni helt själva på ön när sista turistbåten gått för dagen. Det skapar en alldeles speciell känsla.

Härliga yogapass utomhus, mindfulness, promenader, salta bad, bastu och massage möts med vind och karga klippor. Allt med havet som närmsta granne.

Hållö Retreat lägger stor vikt och mycket kärlek till maten som är vegetarisk. En helg på Hållö utanför Smögen på västkusten fyller dig med ny energi och vi hoppas att “ö-känslan” sitter kvar länge i minnet.

Mer information och anmälan på naturoyogaresor.se

Shambala Gatherings, flera datum – Västmanland

Shambala är ett välkomnande yogaretreat-center mitt i Bergslagens vackra skogar, precis intill en liten tjärn. När du kommer dit får du möta världsberömda internationella yogalärare och också ta del av ett yoga community som med öppen famn bjuder in dig och till en skön hemmakänsla och atmosfär.

Denna sommar finns massor av spännande retreater att uppleva, bla en Nordic Light Yoga retreat som kombinerar klassisk yoga med CranioSacral Terapi. En unik kombination som gör det lättare att slappna av i yogaställningarna och som hjälper till att knyta upp djupt liggande spänningar. 

Yoga ska vara för alla, så känn dig välkommen. Mer information, datum och anmälan hittar du på shambalagatherings.com

Bara Yoga, 4–8 juli – Västmanland

Börja semestern med att vila, samla kraft och få ny inspiration. Välkommen till ett yogaretreat i en fantastisk miljö som inbjuder till att varva ner och vila. Rockelstad ligger bara någon timmes bilväg från Stockholm, i lugn natur och intill en vacker sjö. Här bjuds på yoga varje morgon – både för nybörjare och erfarna. På eftermiddagarna erbjuds mindfulnessövningar, restorativ yoga, yin yoga samt matlagningskurs.

All mat är ekologisk och vegetarisk, lagad med mycket kärlek. Maten är anpassad till yogan, och kommer att rena kroppen, fylla på med ny kraft och energi. Här finns också möjlighet att bada, sola, promenera, och sitta på bryggan…

Varmt välkommen! För mer info och anmälan, gå in på barayoga.se

yogaretreat

Sommarskön, 17-19 augusti – Norrland

Vid skog och sjö på en idyllisk gård norr om Luleå får du uppleva glädjefyllda dagar med yoga och meditation i skön gemenskap.

Sommarskön är ett yogaretreat för enkelt varande i nuet där du skapar lätthet i kroppen och stillhet i sinnet. Här blir du guidad genom härlig kundaliniyoga, får slappna av till gongens helande vibrationer, vandra i skogen, bada bastu med sommardopp och mysa vid lägerelden.

Du bor alldeles intill sjön i charmiga, timrade, enkla röda stugor och äter god vegetarisk mat. Allt vackert inbäddat i norrländska naturen– en plats som gjord för enkelhet och frihet att bara vara.

Mer info och anmälan på www.balanskundaliniyogacenter.se eller www.yogabalans.com

Så tveka inte – finn lugnet, finn lyckan, finn dig själv. Åk på yogaretreat. Namaste!

Text: Jennie Kilgren

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras