Sveriges 6 bästa retreats med Yoga och Mindfulness

yoga

För att komma i balans, hitta dig själv eller vila upp dig mentalt kan yoga och mindfulness vara fantastiska verktyg. På olika retreats får du lyxigaste vägledningen, samtidigt som du helt kan fokusera på dig själv.

Efter- eller inför en intensiv arbetsperiod är det nyttigt att ta hand om både kropp och själ. Här guidar vi dig till några av Sveriges yoga- och mindfulnessretreats som får dig att må bra på riktigt, inifrån och ut.

Guide till 6 av Sveriges bästa retreats med yoga och mindfulness

Soul Space Retreat på Gällnö i den vackra svenska skärgården

The Soul Space erbjuder mer än yogaretreats – det är en plats att andas ut och släppa taget om vardagen, för att kunna landa djupt i kroppen. En dryg timmes båtfärd från Stockholm hittar vi vårt Gällnö, en skärgårdsidyll där tiden verkar ha stått stilla. Trots närheten till storstadspulsen är vi så långt ifrån storstadsstressen man kan komma.

Det här är en plats där vi lägger alla prestationskrav, perfektion, eller viljan att uppnå ett framtida mål åt sidan, och det enda som har någon betydelse är det som sker inom dig Kom och ge dig själv tid och utrymme att utforska kroppen, fråga de stora frågorna och ta emot de djupa svaren.

Retreatet inkluderar boende i mysiga stugor (torsdag-söndag), instruktörsledda yoga- & meditationsklasser samt ljuvliga måltider tillredda av vegetariska råvaror från granngården.

För mer info, datum och bokning, kontakta The Soul Space på [email protected] eller +46 70 353 48 46, eller besök deras hemsida www.thesoulspace.com 

Finn lugnet med Yogaretreats Norrland

Tänk dig en hel helg där du bara behöver fokusera på dig själv. Du bor vackert, äter gott, får vila, andas, och bli guidad genom välgörande yogapass. Runtomkring dig Norrlands vidder, höga himlar, lugn.

Just det vill Yogaretreats Norrland ge dig. I byn Granö i Västerbotten erbjuder vi yogaretreathelger med olika inriktning för allt från nybörjare, seniorer till erfarna. Här upplever du yoga, naturen, återhämtning och dig själv.

Alla måltider under retreatsen tillreds och serveras på plats i den mysiga restaurangen. Lokala råvaror, fin kvalitet och ekologiskt är ledord, och all mat som serveras under retreaten är vegetarisk.

För information, datum och anmälan, gå in på: yogaretreatsnorrland.se eller yogastudionumea.se

YogaShala Blidö – intima retreats i skärgården

YogaShala Blidö är ett litet nyöppnat yogaretreatcenter på Blidö i Stockholms skärgård. Här är du omgiven av hav och vacker natur. Det unika yogahuset (shalat), är ritat för att optimera yoga- och meditationsupplevelsen. Shalat har 13 stora fönster som blickar ut mot skärgårdsskogen, och ett värmande bastuaggregat för våra varmare yogaklasser.

På retreaten äter vi ekologisk och vegetarisk mat med grönsaker direkt från trädgårdslandet, och bor i enkla små stugor i närheten av varandra. På alla retreat har de max 8 deltagare, eftersom små grupper ger mycket utrymme för att få individuella justeringar och tips från lärarna/coacherna.

På hemsidan hittar du retreatdatumen för sensommaren och hösten. Säkra en plats genom att skicka ett mail till [email protected]

Läs mer om Blidös yogaretreats här.

Pilgrimsvandring i Värmlands storslagna natur

Långbergets Sporthotell ligger högt upp bland bergen, mitt i den nordvärmländska naturen. Den hela 630 meter höga höjden över havet medför en fantastisk utsikt över såväl dalar som fjäll.

För 12:e året arrangeras här mycket uppskattade sommarkurserna med Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår – i norra Värmlands fantastiska natur. Här finns vandringslederna direkt runt knuten, och har man tur kan man stöta på spår efter  björn, varg och lo eller se en älg som står och betar.

Kroppens och själens välbefinnande står i centrum under denna vecka. Med hjälp av yoga och vandring efter pilgrimsleden finner vi balansen mellan kropp och själ. Vi lovar en inre och yttre upplevelse med natur och kultur, där vi får känna historiens vingslag.

Läs mer om detta äventyr här.

Aktiv avspänning, andning och egenvård i Bohuslän

Släpp taget om vardagen, stanna upp, andas ut, varva ner, njut och fyll på! Gullnäsgården kurs och retreatgård ligger underbart naturskönt och avskilt vid havet på Tjärnö, i norra Bohuslän nära Strömstad. Här får du inspiration till ökad livskraft, rekreation och medvetenhet. Du erbjuds kurser och retreater med mycket erfarna kursledare i bl.a. aktiv avspänning, andning och egenvård, yoga/meditation, mindfulness, qi gong, Biodanza, kvinnoretreat samt olika meditations retreater och tystnad.

Det finns även möjlighet att hyra stuga, ha egen retreat, vandra, cykla, ro, paddla, bada, basta, vila, samla kraft, få inspiration, njuta av naturen, tystnaden och friheten. Gullnäsgården har en helhetssyn på människan, uppskattar naturen och har en vegetarisk ekologisk livsstil.

Det är många som har njutit av detta genom åren och en del ser Gullnäsgården som sitt sommarparadis. Gullnäsgården är en pionjärgård inom andning och rörelse sedan 1963.

Välkommen att ta del av detta du med! Läs mer här.

Tofta Retreat lockar gäster från hela landet

Strax norr om Göteborg och nära Marstrand ligger Tofta Retreat. En liten familjär anläggning som erbjuder lugn och återhämtning genom ett stort antal helgretreater, dagar i tystnad, samt rehab-kurser mot stress och utmattningssyndrom.

Här möter du Västkusten när den är som allra bäst. Havet, klipporna, skogen, ängarna, en spännande flora samt ett rikt djurliv. Allt i en unik kulturbygd i herrgårdsmiljö med anor från 1500-talet.

Under sina helgretreater fokuserar man på lugn yoga, meditation, meditationsvandring och att deltagarna får tid för sig själva i naturen eller i  relaxavdelningen med bastu och bubbelpool under bar himmel. Retreaterna riktar sig till såväl erfarna som helt nya utövare.

Majoriteten av retreatgästerna kommer från Stockholm-Mälardalen, Östergötland, Småland och Skåne medan ca 25 procent kommer från närområdet i Västra Götaland och Halland.

Välkommen att läsa mer om deras yogaretreats här.

Fler relaterade lästips:

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras