Sveriges 7 bästa retreats med Yoga och Mindfulness

Yoga

För att komma i balans, hitta dig själv eller vila upp dig mentalt kan yoga och mindfulness vara fantastiska verktyg. På olika retreats får du lyxigaste vägledningen, samtidigt som du helt kan fokusera på dig själv.

Yoga och mindfulness är inte barra skönt, utan kan förbättra din hälsa avsevärt – fysiskt som mentalt. Kanske efter- eller inför en intensiv arbetsperiod då det är extra nyttigt att ta hand om både kropp och själ. Här guidar vi dig till några av Sveriges yoga- och mindfulnessretreats som får dig att må bra på riktigt, inifrån och ut.

Guide till 7 av Sveriges bästa retreats med yoga och mindfulness

yoga

The Soul Space – yogaretreat i skärgården utanför Stockholm

Släpp vardagen och landa in i kroppen hos The Soul Space på vackra Vaddö, cirka 90 minuter från Stockholm! Här får du leva mitt i en skärgårdsidyll omgiven av öppet hav, stora hagar och djupa skogar. Genom de olika retreats som erbjuds får du en total upplevelse för kropp och själ. Konceptet bygger på att med hjälp av yoga, meditation och andra spännande spirituella verktyg, tillåta dig att utforska rörelse, känslor, stillhet – och dig själv.

Det erbjuds flera olika retreats här, bland annat grundkonceptet Soul 1 som guidar dig ner i kropp och själ. Soul 2 och 3 passar om du vill varva yoga med mer aktiva meditationer och andra verktyg som hjälper dig att gå steget djupare in i dig själv. Det finns även retreats enbart för kvinnor samt enbart för män. Känner du mer för en yoga och träningsresa kan du boka SynEnergy, där yoga och meditation blandas med crossfit inspirerad träning.

Samtliga yogaretreat erbjuder en blandning av traditionell yoga i olika stilar. Även andra spännde praktiker erbjuds, allt från eye-gazing meditation, mantra meditaiton och breathwork till fridans.

Det spelar ingen roll vilka tidigare erfarenheter du har, om du anser dig vara stel eller vig, gammal eller ung. På Soul Space kommer du att känna dig som hemma direkt!

Läs mer och boka på thesoulspace.com

Yoga
Yoga, Yogastudion Umeå, Granö Beckasin, Maria Bergmark

Finn lugnet med Yogaretreats Norrland

Tänk dig en hel helg där du bara behöver fokusera på dig själv. Du bor vackert, äter gott, får vila, andas, och bli guidad genom välgörande yogapass. Runtomkring dig Norrlands vidder, höga himlar, lugn.

Just det vill Yogaretreats Norrland ge dig. I byn Granö i Västerbotten erbjuder vi yogaretreathelger med olika inriktning för allt från nybörjare, seniorer till erfarna. Här upplever du yoga, naturen, återhämtning och dig själv.

Alla måltider under retreatsen tillreds och serveras på plats i den mysiga restaurangen. Lokala råvaror, fin kvalitet och ekologiskt är ledord, och all mat som serveras under retreaten är vegansk.

För information, datum och anmälan, gå in på: yogaretreatsnorrland.se eller yogastudionumea.se

Kollbergggården – en plats för vila och aktiviteter för kropp och själ

Kollberggården ligger mitt i vackra och unika öländska landskapet. Det är en familjär plats för att hitta lugnet och aktiviteter för att kropp och själ ska må bra. Yoga och meditation är en central del. Du möts av stillhet och en studio som är lika vacker som vilsam. Utanför har du Ölands vackra natur och islandshästar som strosar runt.

Det finns ett stort utbud av yoga och meditation. Du kan rida på islandshästar, hyra stuga eller boka konferens. I en del retreats ingår det att rida islandshästar vilket är ett populärt inslag. Du kan även skräddarsy din egen helg om så önskas. Ibland anordnas yoga- och träningsweekends med träningsprofiler. Under sommaren finns det möjlighet för drop-in yoga för den som vill komma över dagen eller har hyrt en stuga.

Här kan du läsa mer om retreats, kurser och workshops under 2022 eller maila [email protected]

Tanum Strand i Bohuslän

Raw yoga – magiska yogaretreats i vackra miljöer

Raw yoga arrangerar yogaretreats på olika fantastiska platser, beroende på vilket retreat du väljer. Platsen för varje retreat är noga utvald i en fantastisk miljö – med yogasalen, boendet och maten i åtanke.

Det erbjuds olika former av yoga som varvas med egentid och härliga meditationsklasser. Ett yogaretreat med Raw Yoga kommer kännas inspirerande, lyxigt, hälsosamt och avslappnat. Där stor vikt läggs vid det personliga bemötandet och det varma mottagandet. Retreaten är som mumma för själen där selfcare och selflove är ledord som sätter prägeln. Här ges möjlighet att checka ut från vardagen och checka in i varandet.

“Fantastiskt proffsigt från början till slut. Ljuvlig närvaroupplevelse, grymma yogaklasser med bra musik. Yoga Bidra var magisk också.”

“Skulle varmt rekommendera mina vänner att följa med på nästa retreat!” / Rebecca R

Ett retreat behöver inte alltid vara långt så under juli kan du exempelvis uppleva tre mini retreat Yogatriologi i Soulful Garden i Helsingborg – i en grönskande trädgårdsmiljö. Rulla ut yogamattan i naturen med en mjukgörande yogaklass följt av en estetisk måltidsstund. Läs mer och boka här! 

I september erbjuds det avslappnande retreatet In tune with the elements på Tanum Strand i Grebbestad eller vad sägs som att kombinera yogaretreat med gott vin på populära Ästad Vingård? Sparkling retreat i november är för dig som älskar lyx och unika miljöer. Läs mer och boka här!

Om du har frågor eller funderingar så tveka inte att ta kontakt med Cecilia på [email protected]

Yoga

Shambala Gatherings – internationellt yogaretreat i den svenska skogen

Inbäddat i Bergslaganes djupa skogar, ungefär två timmar från Stockholm hittar vi Shambala – ett retreatcenter och yoga-community med familjekänsla. Centret ligger intill en skogstjärn och erbjuder svalkande bad i sjön vid en flytande bastu. Det finns också flera olika vandringsleder och ett rikt djurliv.

Shambala bjuder in lärare från hela världen som erbjuder retreat i yoga, meditation, dans och flera olika spirituella discipliner. Här tas du emot med öppna armar och du kan släppa taget om alla måsten för en stund. Köket är hjärtat av Shambala och här lagas underbart god vegansk mat åt dig, med ekologiska ingredienser.

Flera olika sorters retreats erbjuds året runt och det finns något för alla smaker. I sommar kan du exempelvis kan du boka Wild forest and Yoga retrat där du, förutom att yoga, får äta middag vid lägerelden med sjöutsikt, meditera i skogen och höra vargar yla, plocka svamp och bär samt basta och svalka av dig i sjön. Läs mer och boka här! 

Se det enorma utbudet av yogaretreats som Shamabala har att erbjuda och boka här!

Fördjupa din yogapraktik med Ewa Hagert yogaretreat

Ta möjligheten att gå in fullständigt i dig själv samtidigt som du fördjupar din yogapraktik genom att välja ett retreat från Ewa Hagert Yoga. Yogaretreats som erbjuds kan vara en yogaresa utomlands under en längre tid alternativt en dag eller två närmare hemmaplan.

I september är det exempelvis dags för 3-dagars retreatet “Ett starkare jag” på Bäddar och Ängar, precis i kanten av Österlen. Här finns utomhusjacuzzi och du kan boka in tid för massage också! Du kommer närmare in i ditt sanna jag med hjälp av dynamisk yoga som blandas med reflekterande skrivövningar, andningsövningar, meditation och yinyoga.

Oavsett vilket retreat du väljer med Ewa Hagert, kommer du få möjligheten att gå in både i nuet och djupt i dig själv. Du kan förvänta dig fantastiska handplockade platser, vällagad vegetarisk mat, massor av yoga och upplevelse för alla sinnen.

Läs mer och boka här!

Aktiv avspänning, yoga, andning och egenvård i Bohuslän

Släpp taget om vardagen, stanna upp, andas ut, varva ner och njut! Gullnäsgården kurs och retreatgård ligger underbart naturskönt och avskilt vid havet på Tjärnö, nära Strömstad i norra Bohuslän. Gullnäsgården är en pionjärgård i Sverige inom andning och medvetna rörelser, sedan 1963.

Här får du inspiration till ökad livskraft, rekreation och medvetenhet. Tillsammans med erfarna kursledare erbjuds du både kurser och retreater i bland annat aktiv avspänning, andning, yoga och meditation, mindfulness, qi gong samt Biodanza. Här erbjuds också kvinnoretreat samt olika meditations- och tystnadsretreater. Riktiga ta hand om dig själv-vistelser!

Gullnäsgården har en helhetssyn på människan, uppskattar naturen och har en vegetarisk ekologisk livsstil. Många människor har kunnat njuta av denna plats genom åren och ser Gullnäsgården som sitt sommarparadis.

Det går att hyra hela kursgården och det finns även möjlighet att hyra stuga. Du kan ha egen retreat, cykla, ro, paddla, bada, basta, vila, samla kraft, få inspiration, njuta av naturen, tystnaden och friheten.

Välkommen att ta del av detta du med. Läs mer här på Gullnäsgårdens hemsida!

Fler relaterade lästips för dig som gillar yoga:

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Sporthälsa