Sveriges 8 bästa retreats med Yoga och Mindfulness

yoga yogaretreat mindfulness meditation

För att komma i balans, hitta dig själv eller vila upp dig mentalt kan yoga och mindfulness vara fantastiska verktyg. På olika retreats får du lyxigaste vägledningen, samtidigt som du helt kan fokusera på dig själv. Här hittar du 8 av landets bästa.

Yoga och mindfulness är inte bara skönt, utan kan förbättra din hälsa avsevärt – fysiskt som mentalt. Kanske efter- eller inför en intensiv arbetsperiod då det är extra nyttigt att ta hand om både kropp och själ. Här guidar vi dig till några av Sveriges yoga- och mindfulnessretreats som får dig att må bra på riktigt, inifrån och ut.

Guide till 8 av Sveriges bästa retreats med yoga och mindfulness

Yoga
Yoga, Yogastudion Umeå, Granö Beckasin, Maria Axelsson fd Bergmark

Finn lugnet med Yogaretreats Norrland

Tänk dig en hel helg där du bara behöver fokusera på dig själv. Du bor vackert, äter gott, får vila, andas, och bli guidad genom välgörande yogapass. Runtomkring dig Norrlands vidder, höga himlar, lugn.

Just det vill Yogaretreats Norrland ge dig. I byn Granö i Västerbotten erbjuder vi yogaretreathelger med olika inriktning för allt från nybörjare till erfarna. Här upplever du yoga, naturen, återhämtning och dig själv.

Under 2024 fyller Yogaretreats Norrland 8 år

Därför vill vi passa på att berätta om Maria som är grundaren samt driver retreatsen.
Maria arbetar heltid med yoga genom Yogastudion Umeå, och har haft yogan i sitt liv i snart 20 år. Med många långa resor i Asien i bagaget har hon provat det mesta inom yogastilar och yogafilosofi, men har också hittat sin egen väg: Ashtanga, yin och enkelheten.

”Att leva enkelt och inte brusa upp sig över onödiga saker är ganska mycket hur jag lever mitt liv. Jag gillar inte det flummiga i yogan, utan för mig är min tid på yogamattan egentid; ett sätt att tanka min kropp och min själ. Jag får ofta höra att många gillar mitt sätt att undervisa för att jag är så vanlig. De möts inte av en flummig kvinna när de kommer till mig. Jag är praktisk, och tycker till exempel om Ashtangayogans tydliga instruktioner”, berättar Maria.

Marias kombination av å ena sidan rik och myllrande yogaerfarenhet och å andra sidan enkelhet gör henne mycket uppskattad som yogalärare, och vi på Yogaretreats Norrland är stolta över att kunna erbjuda retreats med henne.

För information, datum och anmälan, besök: yogaretreatsnorrland.se eller yogastudionumea.se

Fördjupa din yogapraktik med Ewa Hagert

Ta möjligheten att gå in fullständigt i dig själv, samtidigt som du fördjupar din yogapraktik genom att välja ett retreat från Ewa Hagert Yoga. Yogaretreats som erbjuds kan vara en yogaresa utomlands under en vecka alternativt ett par dagar på en noga utvald plats i södra Sverige.

I oktober är det exempelvis dags för 3-dagars retreatet “Ett starkare jag” på Bäddar och Ängar, precis i kanten av Österlen. Här finns utomhusjacuzzi och du kan boka in tid för massage också! Du kommer närmare ditt sanna jag med hjälp av dynamisk yoga som blandas med reflekterande skrivövningar, andningsövningar, meditation och yinyoga. I slutet av augusti erbjuder Ewa Hagert Yoga ett sensommarretrat med Yoga & Vandring på vackra Steninge Kustststation, där tysta vandringar i sagolik natur hjälper dig att sakta ner och komma hem.

Oavsett vilket retreat du väljer med Ewa Hagert, kommer du få möjligheten att gå in både i nuet och djupt i dig själv. Du kan förvänta dig fantastiska handplockade platser, vällagad vegetarisk mat, massor av yoga och upplevelser för alla sinnen.

Läs mer och boka här!

The Soul Space – yogaretreat i skärgården utanför Stockholm

Släpp vardagen och landa in i kroppen hos The Soul Space på vackra Vaddö, cirka 90 minuter från Stockholm! Här får du leva mitt i en skärgårdsidyll omgiven av öppet hav, stora hagar och djupa skogar. Deras retreats erbjuder en total upplevelse för kropp och själ. Konceptet bygger på att med hjälp av yoga, meditation och andra spännande spirituella verktyg, tillåta dig att utforska rörelse, känslor, stillhet – och dig själv.

Det erbjuds flera olika retreats här, bland annat grundkonceptet Soul 1 som guidar dig ner i kropp och själ. Soul 2 passar om du vill varva yoga med mer aktiva meditationer och andra verktyg som hjälper dig att gå steget djupare in i dig själv. Soul Silence är ett yoga & meditationsretreat helt i tystnad. Känner du mer för en yoga och träningsresa kan du boka SynEnergy, där yoga och meditation blandas med crossfit inspirerad träning.

Samtliga yogaretreat erbjuder en blandning av traditionell yoga i olika stilar. Även andra spännde praktiker erbjuds, allt från eye-gazing meditation, mantra meditaiton och breathwork till fridans.

Det spelar ingen roll vilka tidigare erfarenheter du har, om du anser dig vara stel eller vig, gammal eller ung. På Soul Space kommer du att känna dig som hemma direkt!

Läs mer och boka på thesoulspace.com

Kollberggården – en plats för vila och aktiviteter för kropp och själ

På en alldeles unik plats på Södra Öland hittar du vår oas. Granne med världsarvet i en lantlig, stressfri miljö erbjuder vi en plats där du kan hitta lugn och närvaro.Vi erbjuder dig avkopplande och energigivande retreats. Yogaretreats, mindfulness och meditationsretreats, Vipassana, kombinerade weekends med ridning och yoga, ridläger, dans, sång och samtal i gemenskap, ridupplevelser och mycket mer.

Allt med fokus på ditt välbefinnande. Hos oss kan du även komma året runt för att bara vara. Här kan du hyra en egen stuga eller bo på vårt sommar-öppna B&B, och delta i egna valda yogaklasser.

Kollberggården är en lantlig och familjär kursgård där välbefinnande och hälsa står i centrum. Hos oss kan du hitta till ditt inre jag, finna lugn och närvaro och bara vara. Våra ledord är hälsa för kropp, själ och miljö.

Här bor du rofyllt och vackert. Vår gård ligger i Mörbylångadalen på Öland, mitt i världsarvet och granne med Stora Alvaret, Nunnedalen och KalmarsundVåra rum och studio är byggda med tanke på stillhet och återhämtning. Vi har ett utespa med en vedeldad bastu och en jacuzzi. I vår yogastudio möts du av en magisk stillhet. Studion är lika vacker som vilsam.

Utanför fönstret möts du av Ölands inspirerande kuliss, islandshästar som nöjt strosar runt och söta höns som går fria. Gårdens retreatkock serverar vällagad, vegansk eller vegetariskt och i möjligaste mån ekologiskt och närodlad.

Läs mer om Kollberggården här eller maila info@kollberggarden.se

Mer än en retreat – kombinera mindfulness, medicinsk yoga, personlig utveckling och semester på soliga Sicilien

Kombinera personlig utveckling med semester och få effektiva verktyg för stresshantering att integrera i din vardag efteråt. Sara Emilionie, som utbildat instruktörer i mindfulness och medicinsk yoga sedan 2009 leder i höst en yoga- och meditationsretreat i samarbete med Inshape Travel.

Syftet med veckan är att öppna upp för positiv förändring, ge dig verktyg för både stresshantering och välbefinnande och guida dig till din egen inre kompass- i en magisk omgivning.

Under en vecka på soliga Sicilien får du njuta av mjuk, djupverkande yoga, mindfulnessmeditation och ta chansen att lära dig förstå ditt eget nervsystem bättre. Du får ett antal evidensbaserade metoder som hjälper dig att frigöra dig från oro, stress och att bygger din motståndskraft i tider av utmaningar, förändringar och stress.

Läs mer om resan här! 

”Sara Emilionie är en mycket skicklig och inspirerande pedagog inom sitt område och inger stort förtroende hos de som lyssnar till henne. On är varm, lyhörd, finkänslig och mycket tydlig. Även i rollen som psykoterapeut rekommenderar jag henne varmt.”

/ Om Sara som retreatledare

Sara Emilionie erbjuder mindfulness och medicinsk yoga på ett sätt som passar både nybörjare och vana yogis. Hennes metod ingår i publicerad forskning och har utvärderats av några av Sveriges största arbetsplatser, vårdinstitutioner och testats på patienter med ADHD. Och härnäst erbjuds konceptet alltså på vackra Sicilien.

Läs mer på www.balansonline.se

Masesgården Hälsohem – en stärkande oas i Dalarna

Lugnet sprider sig så snart du kliver in på den anrika dalagården utanför Leksand. Några dagar på Masesgården Hälsohem gör skillnad, här kan du släppa alla krav och bara vara. Dagarna är fyllda med vegetarisk mat som får dig att må bra, sköna motionspass, bad i poolen och inspirerande föredrag om hälsa. Utbudet är stort och du väljer själv vad du önskar göra för dagen.

Utöver grundutbudet som alltid erbjuds gästas gården av inspirerande och kunniga kursledare som delar med sig av just sin specifika kunskap. Fantastiska Malin Berghagen håller återkommande yogakurser på Masesgården, för både nybörjare och mer erfarna utövare. I kursutbudet finns ett brett utbud av yoga, meditation, själslig utveckling och rörelseglädje.

Verksamheten bygger på Are Waerlands idéer. Han var den svenska vegetariska hälsorörelsens förgrundsgestalt och en föregångare som redan i början av 1900-talet förordade enkel, giftfri laktovegetarisk kost kombinerat med motion och nära naturkontakt. Även att minska på socker, salt, vitt mjöl och koncentrerat fett samt att ta hänsyn till kostens syra-basförhållande.

Utforska kommande kurser och se vilken som passar dig bäst.

Läs mer och boka på www.masesgarden.se

Aktiv avspänning, yoga, andning och meditation i Bohuslän

Släpp taget om vardagen, stanna upp, andas ut, varva ner och njut! Gullnäsgården – en familjär personlig kurs- och retreatgård, som ligger underbart naturskönt och avskilt vid havet på Tjärnö, nära Strömstad i norra Bohuslän och Kosterhavets Nationalpark. Gullnäsgården är en pionjärgård i Sverige inom andning och medvetna rörelser, sedan 1963.

Här får du inspiration till ökad livskraft, rekreation och medvetenhet. Tillsammans med erfarna kursledare erbjuds du både kurser och retreater i bland annat aktiv avspänning, andning, breathwork, yoga och meditation, mindfulness, qi gong och gong bad. Här erbjuds också olika meditations- och tysta retreater. Riktiga ta hand om dig själv-vistelser!

Gullnäsgården har en helhetssyn på människan, värdesätter naturen och har en vegetarisk ekologisk livsstil. Många människor har kunnat njuta av denna plats genom åren och ser Gullnäsgården som sitt sommarparadis.

Det går att hyra hela kursgården och det finns även möjlighet att hyra stuga. Du kan ha egen retreat, cykla, ro, paddla, bada, basta, vila, samla kraft, få inspiration, njuta av naturen, tystnaden och friheten.

Välkommen att ta del av detta du med!

 Läs mer här på Gullnäsgårdens hemsida!

Yoga with a Silver Lining – Yogaretreats med det lilla extra på vackra Norra Öland

Lämna vardagens brus bakom dig och låt det öländska lugnet, havets brus och en känsla av frihet omfamna dig! När du åker på yoga retreat med Yoga with a Silver Lining så checkar du in vid Lindas (grundare av YWSL) lilla smultronställe på norra Öland. En liten bohodröm med en av Ölands vackraste stränder som granne och den helt unika öländska naturen runt knuten.

Här saktar vi ned istället för att springa på. Ger oss själva tid för reflektion, att lyssna inåt och att komma i kontakt på ett djupare plan.

Linda och Linda, som håller i dessa retreat, bjuder in dig i hela yogans värld med dagar fyllda av Yin & Yang. Du kommer få uppleva och utforska den lugnande och helande Yinyogan samt den transformerande & stärkande Ashtangayogan.

yoga

Förutom vår praktik på mattan möts vi i fina workshops, föreläsningar och samtal med yogafilosofin som ledstjärna samt utforskar meditationens värld. Du får ta del av den fina och genuina gemenskap som alltid skapas när vi möts så här. Bortom roller och fasader, precis som vi är!

Det finns ett begränsat antal platser på varje retreat (ca 10-12 personer) för en så mysig och personlig helhetsupplevelse som möjligt. Inga förkunskaper inom yoga krävs utan våra retreats passar såväl dig som aldrig yogat innan som dig som är en erfaren yogis. Linda och Linda har en unik förmåga att möta dig just där du är och ge dig det stöd som just du behöver.

Låt yogans värld inspirera, öppna nya dörrar, ge nya insikter samtidigt som de vackra omgivningarna och den unika Öländska energin skapar utrymme för lugn, återhämtning och ny energi. Utöver de årliga retreatsen på Öland så erbjuder Yoga with a Silver Lining även populära retreats utomlands. Senaste åren har det varit magiska retreatveckor på Mallorca och på Sicilien.

► Läs mer och boka på yogawithasilverlining.com

Fler relaterade lästips för dig som gillar yoga:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.