Sveriges 5 bästa retreats med Yoga och Mindfulness

För att komma i balans, hitta dig själv eller vila upp dig mentalt kan yoga och mindfulness vara fantastiska verktyg. På olika retreats får du lyxigaste vägledningen, samtidigt som du helt kan fokusera på dig själv.

Efter- eller inför en intensiv arbetsperiod är det nyttigt att ta hand om både kropp och själ. Här guidar vi dig till några av Sveriges yoga- och mindfulnessretreats som får dig att må bra på riktigt, inifrån och ut.

Guide till 5 av Sveriges bästa retreats med yoga och mindfulness

yoga

Lugna yogaretreats vid vattnet med YogaMana

YogaMana är en av de aktörer som allra längst erbjudit yogaretreats i Stockholmstrakten och alltid precis vid vattnet. Uppmärksammade, omskrivna och hyllade är framförallt deras skärgårdsretreats på vackra ön Idöborg i Stockholms ytterskärgård.

Ett retreat med YogaMana är en transformerande upplevelse med möjlighet att läka från grunden. Förutom många sköna yogapass erbjuds alltid spännande gästföreläsningar, bastu, bad, massagebehandlingar, hemlagad och näringsrik mat.

Under retreaten utförs ManaYoga® (Funktionell Medicinsk Yoga) bestående av andnings- och avslappningsövningar, mjuka rörelser och meditation som alla kan göra oavsett tillstånd. Yogaterapeut Madeleine Wilhelmsson är civilingenjören som läkte sig själv från utmattning, whiplash och sköldkörtelbesvär med hjälp av yoga och leder dessa retreats. Hon är även grundaren till självläkningskonceptet ManaYoga som binder samman kunskap om kost, näring och yoga med tillhörande appen ManaYoga. Hon utbildar idag även självläkningsterapeuter – framtidens kombinationsutbildning för de som vill arbeta med yoga, kost och näring.

För mer info kontakta YogaMana på [email protected]  eller +46 70 62 70 530, eller besök deras hemsida www.yogamana.se

YogaManas studios hittar du på Sibyllegatan 67 samt Danderydsgatan 2 på Östermalm i Stockholm.

yoga

Finn lugnet med Yogaretreats Norrland

Tänk dig en hel helg där du bara behöver fokusera på dig själv. Du bor vackert, äter gott, får vila, andas, och bli guidad genom välgörande yogapass. Runtomkring dig Norrlands vidder, höga himlar, lugn.

Just det vill Yogaretreats Norrland ge dig. I byn Granö i Västerbotten erbjuder vi yogaretreathelger med olika inriktning för allt från nybörjare, seniorer till erfarna. Här upplever du yoga, naturen, återhämtning och dig själv.

Alla måltider under retreatsen tillreds och serveras på plats i den mysiga restaurangen. Lokala råvaror, fin kvalitet och ekologiskt är ledord, och all mat som serveras under retreaten är vegetarisk.

För information, datum och anmälan, gå in på: yogaretreatsnorrland.se eller yogastudionumea.se

YogaShala Blidö – intima retreats i skärgården

YogaShala Blidö är ett litet nyöppnat yogaretreatcenter på Blidö i Stockholms skärgård. Här är du omgiven av hav och vacker natur. Det unika yogahuset (shalat), är ritat för att optimera yoga- och meditationsupplevelsen. Shalat har 13 stora fönster som blickar ut mot skärgårdsskogen, och ett värmande bastuaggregat för våra varmare yogaklasser.

På retreaten äter vi ekologisk och vegetarisk mat med grönsaker direkt från trädgårdslandet, och bor i enkla små stugor i närheten av varandra. På alla retreat har de max 8 deltagare, eftersom små grupper ger mycket utrymme för att få individuella justeringar och tips från lärarna/coacherna.

På hemsidan hittar du retreatdatumen för sensommaren och hösten. Säkra en plats genom att skicka ett mail till [email protected]

Läs mer om Blidös yogaretreats här.

yoga

Aktiv avspänning, yoga, andning och egenvård i Bohuslän

Släpp taget om vardagen, stanna upp, andas ut, varva ner, njut och fyll på! Gullnäsgården kurs och retreatgård ligger underbart naturskönt och avskilt vid havet på Tjärnö, i norra Bohuslän nära Strömstad. Här får du inspiration till ökad livskraft, rekreation och medvetenhet. Du erbjuds kurser och retreater med mycket erfarna kursledare i bl.a. aktiv avspänning, andning och egenvård, yoga/meditation, mindfulness, qi gong, Biodanza, kvinnoretreat samt olika meditations retreater och tystnad.

Det finns även möjlighet att hyra stuga, ha egen retreat, vandra, cykla, ro, paddla, bada, basta, vila, samla kraft, få inspiration, njuta av naturen, tystnaden och friheten. Gullnäsgården har en helhetssyn på människan, uppskattar naturen och har en vegetarisk ekologisk livsstil.

Det är många som har njutit av detta genom åren och en del ser Gullnäsgården som sitt sommarparadis. Gullnäsgården är en pionjärgård inom andning och rörelse sedan 1963.

Välkommen att ta del av detta du med! Läs mer här.

Soul Space Retreat på Gällnö i den vackra svenska skärgården

The Soul Space erbjuder mer än yogaretreats – det är en plats att andas ut och släppa taget om vardagen, för att kunna landa djupt i kroppen. En dryg timmes båtfärd från Stockholm hittar vi vårt Gällnö, en skärgårdsidyll där tiden verkar ha stått stilla. Trots närheten till storstadspulsen är vi så långt ifrån storstadsstressen man kan komma.

Det här är en plats där vi lägger alla prestationskrav, perfektion, eller viljan att uppnå ett framtida mål åt sidan, och det enda som har någon betydelse är det som sker inom dig Kom och ge dig själv tid och utrymme att utforska kroppen, fråga de stora frågorna och ta emot de djupa svaren.

Retreatet inkluderar boende i mysiga stugor (torsdag-söndag), instruktörsledda yoga- & meditationsklasser samt ljuvliga måltider tillredda av vegetariska råvaror från granngården.

För mer info, datum och bokning, kontakta The Soul Space på [email protected] eller +46 70 353 48 46, eller besök deras hemsida www.thesoulspace.com 

Fler relaterade lästips:

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras