Frasiga halloumibiffar med morot och zucchini

halloumibiffar

Smyg ner grönsakerna i härlig halloumi och du har en fantastiskt god vegorätt. Prova Madeleine Rybecks recept på vegetariska halloumibiffar med morot och zucchini.

Föreställ dig sältan från halloumi tillsammans med saftiga morötter och zucchini, stekta till frasiga halloumibiffar. Ett säkert kort, även hos icke grönsaksälskande sällskap.

Veckans Meat Free Monday-middagstips – eller till vilken dag som helst du önskar en enkel, hälsosam och smarrig rätt. Ett av alla läckra recept du hittar i hälsoprofilen Madeleine Rybecks senaste bok Klimakteriet är inget problem – med rätt kunskap, stöd och strategi!.

halloumibiffar

Maddes frasiga halloumibiffar med morot och zucchini

Ingredienser biffar, 2 port:

  • 1 st halloumi
  • 2 st morötter
  • ½ st zucchini
  • 2 st ägg
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 dl glutenfri panko
  • Smaksätt med salt, svartpeppar, basilika, oregano & timjan

Kall sås

  • 2 dl Grekisk yoghurt, ex. 0% fett eller 10% protein
  • Srirachasås, honung, salt & svartpeppar (efter smak)

Serveras med förslagsvis ris, quinoa eller bönpasta.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på ca 200°.
  2. Riv halloumin, morötter och zucchini grovt på ett rivjärn eller i en maskin. Försök krama ut zucchini lite på vätska i händerna innan du blandar ihop allt i en bunke med övriga ingredienser och gör den till en massa.
  3. Klicka ut jämnstora bitar på ett bakplåtspapper och platta ut massan till biffar.
  4. Ställ in i ugnen i ca 20 min där du får vända dem efter ca 10 min.
  5. Under tiden så rör du ihop såsen och smaka av med kryddor och koka riset.
halloumibiffar
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Halloumibiffar med morot och zucchini

Måltid Lunch, Middag
Tag halloumibiffar, vegetariskt
Specialkost Vegetariskt
Portioner 2

Ingredienser

  • 200 g / 1 st halloumi
  • 2 st morötter
  • 0,5 st zucchini
  • 2 st ägg
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 dl panko (glutenfri)
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 krm basilika, oregano, timjan, salt & peppar (efter smak)
  • 1 tsk Srirachasås, honung (efter smak)
  • 2 port ris eller annat tillbehör

Instruktioner

  • Sätt ugnen på ca 200° och riv halloumin, morötter och zucchini grovt på ett rivjärn eller i en maskin.
  • Försök krama ut zucchini lite på vätska i händerna innan du blandar ihop allt i en bunke med övriga ingredienser och gör den till en massa.
  • Klicka ut jämnstora bitar på ett bakplåtspapper och platta ut massan till biffar.
  • Ställ in i ugnen i ca 20 min där du får vända dem efter ca 10 min. Under tiden så rör du ihop såsen och smaka av med kryddor och koka ris eller vad du önskar ha till.

halloumibiffar

Recept: Madeleine Rybeck

Madeleine Rybeck är författare, föreläsare och coach med nästan 20 års erfarenhet av kvinnohälsa, träning och hållbar hälsa. Hon coachar tusentals kvinnor varje år till en starkare och friskare kropp och en snällare syn på sig själva. Med start i höst inleder Madeleine ett samarbete med Apoteket för att tillsammans jobba med att sprida kunskap om klimakteriet.

Madeleine har gett ut böckerna Lyfta skrot! Kraftfulla redskap för självkänsla, systerskap och mod (2023) samt Klimakteriet är inget problem – med rätt kunskap, stöd och strategi! (2024) på Isaberg förlag.

Läs vår intervju med Madeleine Rybeck här!

Anna Jonasson

Chefredaktör, SportHälsa

annajonasson.sporthalsa.se är en av Sveriges äldsta och mest inflytelserika bloggar inom träning och hälsa, med 14 år på nacken. Här får du ta del av träningspass, recept och Anna Jonassons vardag som 4-barnsmamma och chefredaktör på webbtidningen SportHälsa. Alltid med rörelseglädje och hälsa i fokus, utan pekpinnar.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.