”Lyfta skrot!” 5 snabba med Madeleine Rybeck – månadens inspiratör

Möt Madeleine Rybeck i våra 5 snabba – 2-barnsmamman, träningsprofilen och egenföretagaren sen över 16 år tillbaka, som vunnit priset som Årets förebild 2022 i Guldhjärtat och nu är aktuell med ny bok: ”Lyfta skrot!”.

Madeleine Rybeck är en 40-årig tvåbarnsmamma som har jobbat med träning i nästan hela sitt liv, främst med fokus på kvinnohälsa och hållbar hälsa. Utöver eget företag och föräldralivet har hon återupptagit sitt hästintresse på gamla dagar, älskar inredning, att pyssla hemma och skriva. Just nu är Madeleine högaktuell med en ny bok, ”Lyfta skrot!”.

”Lyfta skrot!” med Madeleine Rybeck

– Boken är en handbok i självkänsla, skulle jag säga. Jag skriver om sambandet mellan träning och självkänsla och vad som händer i oss mentalt när vi vågar gå till gymmet och lyfta tungt. Hur den kraften vi skapar där färgar av sig på resten av vårt liv och hur vi börjar ta mer plats i vår relation, claima våra behov sexuellt och börjar ställa krav på arbetsplatsen, säger Madeleine.

”Min mission, nu och för alltid. Att bygga starka kvinnor, inifrån och ut.”

– Madeleine Rybeck

– Jag delar också med mig av min uppväxt som kantades av först mobbing och sen psykisk och fysisk misshandel i flera olika relationer, och hur detta påverkade mig och mitt sätt att jobba med mina klienter idag. Jag skriver dessutom om kvinnohälsa och att ha kvinnokroppen som norm, dvs träning anpassat till graviditet, tiden efter förlossning, klimakteriet osv. En stor del handlar även om hur du som kvinna har rätt till och bör vara noga med att få tid för dig själv och dina behov. En riktigt peppande bok för alla kvinnor som vill leva lite mer helt enkelt!

I våra 5 snabba får du veta mer om Madeleine Rybeck. Hur ser hennes bakgrund ut? Träning just nu? Har hon någon ”hatövning” och vilka är hennes bästa råd till dig som läser? Svaren hittar du här:

Foto: Jenny Ahlin

5 snabba med Madeleine Rybeck – månadens inspiratör

1. Din ”korta” om dig och hur du hamnade här?

Jag var den som hatade idrotten i skolan men som hittade mitt kall i gymmet. Spelade handboll några år men lagsport har aldrig riktigt lockat mig. Istället började jag styrketräna, märkte att jag var ganska bra på det och fortsatte! Jag har tävlat i fitness men tränar numera enbart för nöjets skull. Jag har även sprungit en hel del, och testat en del ultralopp där jag hade 6-timmars som bästa distans.

2. Hur ser din träning ut idag?

Jag tränar styrka 4-5 gånger i veckan och springer 2-3 gånger, totalt kring 2 mil/vecka. Det varierar över året och jag gör egentligen alltid det jag har lust med så i perioder är det mer löpning och mindre gym.

Foto: Jenny Ahlin

3. Om du skulle ge våra läsare enbart 3 hälsotips – vilka är det?

  1. Prioritera din sömn och stressreducering, alltid! Det har ingen betydelse hur bra du äter och tränar så länge du stressar runt och sover för lite. Hälsa är så otroligt avhängigt av din återhämtning så den måste alltid funka först.
  2. Kramas mer! Kärlek, närhet och att få känna gemenskap är otroligt viktigt är vår hälsa. Utan människor i ditt liv kommer din hälsa svikta oavsett kost eller träning.
  3. Träna varierat! Styrka, kondition och rörlighet. Var inte rädd för att lyfta tungt i gymmet, kroppen mår otroligt bra av det, särskilt hos kvinnor och hjärnan mår om möjligt ännu bättre. Tung styrketräning bygger starka kvinnor, inifrån och ut!

4. Din absolut bästa övning – och värsta?

  • Bästa: Marklyft pga världens bästa övning!
  • Värsta: Vet jag inte men pull-ups är ju lika grisjobbigt oavsett hur stark man blir haha!

5. Var och hur möter vi dig härnäst?

I höst jobbar jag med release av boken, samt att föreläsa ute på företag. Jag fortsätter även med att coacha alla mina klienter i min egen app och har två härliga träningsevent där jag får möta massa härliga människor, i Halmstad respektive Marstrand.

Tack för intervjun Madeleine, all lycka till i livet och med lanseringen av din bok!

Foto: Jenny Ahlin

Lyfta skrot! är inte en bok om att falla, eller om att tycka synd om sig själv. Det är inte heller en bok om att bita ihop och köra huvudet igenom väggen när livet blir tufft, för att på något sätt känna sig bättre än andra. Det är en bok om att möta livets motgångar och utmaningar på ett sätt där de inte blir något som drar ner dig, utan istället ger dig bränsle att våga och växa. Att orka ta plats, följa sina drömmar och utforska sin fulla potential.

Boken innehåller recept och träningsprogram för att läsaren ska kunna börja sin egen resa. Lyfta skrot! är en bok om hur träning kan fungera som en katalysator för dina drömmar. För att du ska våga ta mer plats, följa ditt hjärta, gå din väg och sluta ta skit. Hur din syn på dig själv kan ändras genom att du låter träningen få göra dig starkare, inte bara fysiskt utan framförallt mentalt.

Här hittar du mer av Madeleine Rybeck:

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.